Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Hennessy Paradis 0,7 40% pDD

hennessy-paradis.jpg
hennessy-paradis.jpg
Cikkszám: 444
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2022-12-14
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 926 571 Ft / 1 l
Ár: 648 600 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 648600 Ft 648600

Termékismertető

Hennessy Paradis 0,7 40% pDD

 

Egy kis Hennessy történelem
Jas Hennessy & Co. vagy más néven és egyszerűbben, ahogyan ismerjük - Hennessy, egy francia konyak készítő cég, ház. A világ konyak termelésének a 40 %-át adják, évi 50 millió litert. Ők a legnagyobbak. Tulajdonosai a Moet Hennessy-t birtokló LVMH és a Diageo 66-34 % arányban.

Alapítása 1765.-ben történt, tette mindezt az ír Richard Hennessy. 1970-ben egyesült a Moet Chandon és a Hennessy, így lett a mai cégforma és név a Moet Hennessy. Ők újra egyesültek a Louis Vuitton-al, így létrejött a világ legnagyobb luxuscikkeket forgalmazó konglomerátuma.(később más luxus márkákat is felvásároltak – pld. Bernard Arnault, Christian Dior )  

A Hennessy Paradis konyakot 1979-ben teremtette meg mint önálló kategóriát a méltán híres szakember, Murice Fillioux. Ezt a csúcs konyakot úgy alkotta meg, hogy felkérte a  nagyapját arra, hogy válasszon neki egy méltó "eaux de vie"-t, amelyet aztán házasított a többi alkotó konyakkal. Persze a valódi összetétel és receptúra titkos, így megőrződött a család kezében a mai napig. 

Ízei kifinomult harmóniába egyesítik a sokrétegű aromákat. Jellemző a rendkívüli fűszeres ízek széles spektruma. 

Származási hely: Franciaország
Régió: Cognac
Lepárló: Hennessy Cognac Distillery
Alapanyag: Szőlőbor
Érlelési idő: 25 év
Érlelési kategória: Hors d'Age
Érlelés módja:    tölgyfa hordóban érlelt (Limousin)

Illat: A legmelegebb bensőséges érzés csap bele az orrunk érzékelő sejtjeibe, amikor feltűnik a vanília, karamell, fahéj, szárított citrusok, dió, pörkölt mogyoró - és megannyi más illat. 

Íz: Nagyon finom kellemes érzéseket okoz a nyelvünkön, szárított gyümölcsök, kakaó, csokoládé, fahéj, tölgyfa íze teszi felejthetetlenné a ritka perceket.

Szín: sötét arany

Alkotói érdekesség: 120 féle italból kevert, 25-130 éves korú nedűkről van szó.

Így élvezd ki cseppjeit a poharadban: Mindenképpen a legszebb poharad illik hozzá. Utána a legpozitívabb gondolataidat vedd elő, ülj le, lélegezz lasan és élvezd ki azt, amit csak kevesen...!

Legyen gyönyörű estéd!

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!