Termékeink

Passport whisky 0,7 40% pDD

passport_fradi.jpg
Cikkszám: 419
5 100 Ft

termekismerteto

Passport whisky 0,7 40% pDD


Származás: Skócia, Speyside
Gyártó: William Longmore & Company
Alapanyag: Árpa

Érlelés: Fahordóban, blended/kevert

Illat: Ahogyan kitöltjük a poharunkba, az első mozdulat a megillatozás. Remek gabonás, malátás, finom, vaníliás a kipárolgása. A hordóban eltöltött nyugalmi időszak és érlelés miatt fás, fahéjas, kicsit tósztkenyeres, karamellás, kakaós illatok rétegekben épülnek egymásra, majd egymás után oszlanak el. Szép, kerek, aromás illatok a jellemzőek.

Íz: Az lehet az íz tekintetében a legjobb jellemzés, ha azt írjuk le, - mit lehet tapasztalni az első és az 5. korty között. Nos egy selymes, száraz de édeskés, malátás, hordó dongás ízekkel találkozunk, ezek az első, feltűnően jellemző aromák a kortyban. A vanília, a fahéj, gyömbér, szárított széna és gyógynövények íze is növeli a whisky komplexitását. Nagyon enyhén füstös ital. Árérték aránya is kiváló. 

Lecsengés: Közepesen hosszú, az édeskés, malátás, fás íz marad a végére.

Szín: Aranysárga

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

EGGS !


Érdekesség a Passport whisky 0,7 40% pDD-ről a szakértő szemével:

"   Jimmy Lang, a Seagram vállalatcsoport híres keverőmestere az 1960-as években keverte ki, főleg a cég saját tulajdonú, speyside-i lepárlóinak nedűire támaszkodva. Azóta a Passport Scotch harsogóan friss és tiszta ízeivel a világ egyik legnépszerűbb blendjévé nőtte ki magát.

A komplex speyside-i ízek a könnyedebb és édesebb lowland-i karakterrel keverednek benne, tiszta eleganciát sugározva. A jól kiegyensúlyozott ízek jelentőségteljes tisztaságot hagynak maguk mögött a szájpadláson. Lecsengése közepesen testes, érett és stílusos.  " 

 

Facebook

Ajánlott termékeink

Legfrisebb híreink

Főiskolásoknak – Egyetemistáknak

 A főiskolásoknak – egyetemistáknak (csak a 18 évet betöltötteknek ) saját diákigazolvány felmutatása esetén a nem akciós termékekből 4 % kedvezményt adunk italboltunkban.

  • Nemzeti Dohánybolt Régi trafikosként várjuk kedves vásárlóinkat a legszélesebb termékválasztékkal!
  • ARMAND DE BRIGNAC GOLDMagyarországi premier! Üzletünkben kapható a világ No. 1. Pezsgője az ARMAND DE BRIGNAC GOLD! armanddebrignac.com Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Koktélok