Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Hankey Bannister Blended Scotch whisky 0,7 40%

hankey-bannister-1-l.jpg
hankey-bannister-1-l.jpg
Cikkszám: 4085
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2022-07-21
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 8 171 Ft / 1 l
Ár: 5 720 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 5720 Ft 5720

Termékismertető

Hankey Bannister Blended Scotch whisky 0,7 40%


Származás: Skócia,
Gyártó: Inverhouse Distillery
Alapanyag : Árpa


Érlelés: Tölgyfahordóban, minimum 3 éven át, Balblair, Knockdhu, Balmenach, Pulteney és Speyburn nemes whiskykből keverik ki. 

Illat: A Hankey Bannister Blended Scotch whisky 0,7 40% pDD kevert whisky illataiban egy szépen megérlelt, komplex ízanyagokkal bíró italt fedezhetünk fel. Malátás, finoman a zamatokat leadó jó páráiban a hordós érlelés, enyhe füstösség érezhető. Vaníliás, kissé citrusos, kiemelkedik a borsikafű, kevéske fahéj és a szegfűszeg is némileg jelen van. Nagyon selymesek a gőzei, jó érzést kelt összességében. 

Íz: A Hankey Bannister Blended Scotch whisky 0,7 40% pDD, kevert whisky kezdő íze édeskés-száraz, malátás, kissé citrusos, benne a lime és a mandarin zamata. Érzünk benne pörkölt mogyorót, mandulát, pörkölt kókuszdiót, icipici kakaót, kevéske füstösséget. Selymes, bársonyos, szép aromákkal örvendeztet meg a kortyaiban. A hordós érlelés lesimította a különböző erővel előtörő íz rétegeket. 

Lecsengés: Közepesen hosszú, édeskés-száraz, malátás, citrusos.

Szín: Közepes sárga.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály whiskys poharat, majd 18-21 fokon először, és hűtve jéggel másodszor és harmadszor is (!) próbáld ki!

Kedves egészségedre, és ne felejtsd ki a Barátaidat se a poharazgatásból! Eggs!

 

Érdekesség:

1757.-ben alapították ezt a csodás whisky lepárlót, nevezetesen Hankey Bannister, Hugh Bannister, Beaumont Bannister urak. Winston Churchill, IV. Vilmos Herceg, V. György Király is imádta ezt a márkát.

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!