Termékeink

Jim Beam Red Stag whiskey 0,7 40%

jim_beam_red_stag.jpg
Cikkszám: 406
6 620 Ft

termekismerteto

Jim Beam Red Stag whiskey 0,7 40%


Származás: USA, Kentucky
Gyártó: Jim Beam Whisky Distillery
Alalapanyag: Min 51 % kukorica, árpa, rozs

Érlelés: A Jim Beam Red Stag whiskey-je igazán híres, Jim Beam-ből készült, feketecseresznye ízesítéssel. Fahordóban, minimum 4 évig.

Érdekesség: 1795.-ben, több mint 200 éve kezdte el Jacob Beam úr a whisky gyártást és szeretett unokájáról, James"Jim" Beamről nevezte el a márkát, és lett a mai Jim Beam. Ami nagyszerű, az az, hogy ennyi ideje változatlan formában gyártják ezt a szép bourbon whhiskyt. Az egyik legkedveltebb amerikai whisky.

A Jim Beam Red Stag whiskey 0,7 40% nevében a "Red Stag" Vörös Szarvasbikát jelent.

Illat: A Jim Beam Red Stag whiskey 0,7 40% megillatozásakor az érlelés hossza és a fekete cseresznye különleges zamatokat vitt bele az alap whiskey-be. A cseresznye inkább édeskés és csak kicsit fanyar aromája, az égetés pörkölt illata egyértelműen jelentkezik, majd folytatódik a hagyományos Jim Beam jelleggel. Kitöltve a kóstoló pohárba a fentieken túl megcsap bennünket a kukorica édes, klassz illata. A fahordó fadongás, pörkölt, mogyorós, vaníliás aromája igen élvezetes. Van benne egy kis karamell, mandula, citrusok, cédrus kipárolgás is. Sűrű, vastag, ízes párái megadják az alaphangot és a kóstolás irányába tolják el a fantáziánkat. Szépen megalkotott, jól megérlelt whisky, amelynek a zamatai nem hagynak kétséget a hozzáértés felől.

Íz: A Jim Beam Red Stag whiskey 0,7 40% ízei a hagyományosnak mondható ízekkel kezdődik. A kóstoláskor mindenek előtt jelentkezik az édeskés, kukoricás, kellemes aroma. Aztán a 4 éves érlelés eredményeképpen a tölgyfahordó semmihez sem hasonlítható zamata tűnik fel, - párhuzamosan a fekete cseresznye édeskés és icipicit fanyar jellemzői, majd a vanília, a citrusok, a mandula és mogyoró megpörkölt változata. A végén egy kis fahéj és kardamon is segíti a teljesség érzetének a kialakulását a kóstoló ajkaknak. Nagyon komoly élvezeti értékkel bíró whiskey-ről beszélhetünk.

Lecsengés: Közepesen sokáig tart, de jól tartja az utóízeket, elsősorban a pörkölt fa és mogyoró jegyeket.

Szín: Aranysárga narancsos beütéssel.

Így kóstold meg a poharadban: Végy egy szép whiskys poharat - ha lehet, akkor kristályt - és szobahúmérsékleten (18-21 fok) kezd el apró kortyokban, vagy hűtsd le, esetleg próbáld ki jéggel is. Koktélokban kifejezetten remek alap és kiegészítő ízeket visz bele a kevert italokba.

Bulizz egyet, kedves egészségedre!

 

Facebook

Ajánlott termékeink

Legfrisebb híreink

Főiskolásoknak – Egyetemistáknak

 A főiskolásoknak – egyetemistáknak (csak a 18 évet betöltötteknek ) saját diákigazolvány felmutatása esetén a nem akciós termékekből 4 % kedvezményt adunk italboltunkban.

  • Nemzeti Dohánybolt Régi trafikosként várjuk kedves vásárlóinkat a legszélesebb termékválasztékkal!
  • ARMAND DE BRIGNAC GOLDMagyarországi premier! Üzletünkben kapható a világ No. 1. Pezsgője az ARMAND DE BRIGNAC GOLD! armanddebrignac.com Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Koktélok