Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Jim Beam Red Stag whiskey 0,7 32,5%

jim_beam_red_stag.jpg
jim_beam_red_stag.jpg
Cikkszám: 406
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2023-02-21
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 12 557 Ft / 1 l
Ár: 8 790 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 8790 Ft 8790

Termékismertető

Jim Beam Red Stag whiskey 0,7 32,5%


Származás: USA, Kentucky
Gyártó: Jim Beam Whisky Distillery
Alalapanyag: Min 51 % kukorica, árpa, rozs

Érlelés: A Jim Beam Red Stag whiskey-je igazán híres, Jim Beam-ből készült, feketecseresznye ízesítéssel. Fahordóban, minimum 4 évig.

Érdekesség: 1795.-ben, több mint 200 éve kezdte el Jacob Beam úr a whisky gyártást és szeretett unokájáról, James"Jim" Beamről nevezte el a márkát, és lett a mai Jim Beam. Ami nagyszerű, az az, hogy ennyi ideje változatlan formában gyártják ezt a szép bourbon whhiskyt. Az egyik legkedveltebb amerikai whisky.

A Jim Beam Red Stag whiskey 0,7 32,5% nevében a "Red Stag" Vörös Szarvasbikát jelent.

Illat: A Jim Beam Red Stag whiskey 0,7 32,5% megillatozásakor az érlelés hossza és a fekete cseresznye különleges zamatokat vitt bele az alap whiskey-be. A cseresznye inkább édeskés és csak kicsit fanyar aromája, az égetés pörkölt illata egyértelműen jelentkezik, majd folytatódik a hagyományos Jim Beam jelleggel. Kitöltve a kóstoló pohárba a fentieken túl megcsap bennünket a kukorica édes, klassz illata. A fahordó fadongás, pörkölt, mogyorós, vaníliás aromája igen élvezetes. Van benne egy kis karamell, mandula, citrusok, cédrus kipárolgás is. Sűrű, vastag, ízes párái megadják az alaphangot és a kóstolás irányába tolják el a fantáziánkat. Szépen megalkotott, jól megérlelt whisky, amelynek a zamatai nem hagynak kétséget a hozzáértés felől.

Íz: A Jim Beam Red Stag whiskey 0,7 32,5% ízei a hagyományosnak mondható ízekkel kezdődik. A kóstoláskor mindenek előtt jelentkezik az édeskés, kukoricás, kellemes aroma. Aztán a 4 éves érlelés eredményeképpen a tölgyfahordó semmihez sem hasonlítható zamata tűnik fel, - párhuzamosan a fekete cseresznye édeskés és icipicit fanyar jellemzői, majd a vanília, a citrusok, a mandula és mogyoró megpörkölt változata. A végén egy kis fahéj és kardamon is segíti a teljesség érzetének a kialakulását a kóstoló ajkaknak. Nagyon komoly élvezeti értékkel bíró whiskey-ről beszélhetünk.

Lecsengés: Közepesen sokáig tart, de jól tartja az utóízeket, elsősorban a pörkölt fa és mogyoró jegyeket.

Szín: Aranysárga narancsos beütéssel.

Így kóstold meg a poharadban: Végy egy szép whiskys poharat - ha lehet, akkor kristályt - és szobahúmérsékleten (18-21 fok) kezd el apró kortyokban, vagy hűtsd le, esetleg próbáld ki jéggel is. Koktélokban kifejezetten remek alap és kiegészítő ízeket visz bele a kevert italokba.

Bulizz egyet, kedves egészségedre!

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!