Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Glenrothes Alba Reserve Single Malt Scotch whisky 0,7 43% pDD

1_2290.jpg
1_2290.jpg
Cikkszám: 3780
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2018-08-03
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 29 371 Ft / 1 l
Ár: 20 560 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 20560 Ft 20560

Termékismertető

Glenrothes Alba Reserve Single Malt Scotch whisky 0,7 43% pDD

Származási hely: Skócia
Régió: Highland, Speyside
Lepárló: Glenrothes Whisky Distillery
Ital típus: Single Malt
Érlelési kategória: Reserve
Érlelés módja: Fahordóban érlelt, Tölgyfa hordó
Limitált kiadás: Különleges kiadás
 
Illat: A Glenrothes Alba Reserve Single Malt Scotch whisky 0,7 43% pDD ízes gőzei kellően kelletik magukat az első másodperctől a kiváncsi rajongók részére. Édeskés, vaníliás, tölgyes aromák az egyediségét mutatják ennek az italnak. Virágos, szárított mezei virágos, kissé szénás, malátás, karamellás, tejcsokoládés és kókuszos páráiban sok élvezetet talál a kóstoló. Határozottan komplex ital képét mutatja. Enyhe fűszeresség és kevés mézes-akácos-cédrusos jelleg is ott lappang a zamat rétegek között. 

Íz: A Glenrothes Alba Reserve Single Malt Scotch whisky 0,7 43% pDD édes és malátás kezdő ízzel fogja meg az első kortyban már is az érdeklődőket. Tölgyes, szépen érlelt, hordós és vaníliás, pörkölt kókuszos aromák rétegekben emelkednek ki a 2.-5. korty körül. Tele van krémes, olajos, fűszeres zamatokkal, fahéjas, tejcsokis, karamellás, picit fehérborsos, valamint halványan a gyömbér és mogyoró érezteti jelenlétét. Selymes, nyelvet simogató, üditően kellemes és finom ital. 

Lecsengés: Közepesnél hosszabb, édeskés, malátás, vaníliás, kókuszos.

Szín: Érett aranysárga rezes beütéssel, borostyánra hasonlít.

Füstösség: Enyhén füstös

Így kóstold meg a poharadban: 18-21 fokon kezdj, majd próbáld ki hűtve, aztán jéggel. Ha lehet, akkor kristály whiskys poharat használj!

Legyen ma egy nyugodt estéd! Eggs!

Érdekesség:

A Glenrothes alapkínálatának meghatározó része a Reserve sorozat.

A Reserve széria tagja az Alba Reserve, amely – eltérően a többi sherry hordókat is tartalmazó érlelésektől – kizárólag amerikai tölgyfahordóban lett érlelve. Ennek köszönheti gazdag kókuszos-vaníliás, créme brulée-ra emlékeztető karakterét. Quercus Alba a latin neve a fehér amerikai tölgynek, ugyanakkor Alba volt Skócia kelta neve egykoron.

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!