Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Akashi White Oak japán blended whisky 0,5 40% pDD

1_2180.jpg
1_2180.jpg
Cikkszám: 3640
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2023-11-16
Egység: 0.5 lBruttó egységár: 27 580 Ft / 1 l
Ár: 13 790 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 13790 Ft 13790

Termékismertető

Akashi White Oak japán blended whisky 0,5 40% pDD

Származás: Japán
Gyártó: Fehér Tölgy Lepárló
Alapanyag: Árpa

Érlelés: Ezt a darabot először 4 évig bourbon, majd további egy évig használt spanyol brandy hordóban érlelték.

Illat: Az Akashi White Oak japán blended whisky 0,5 40% pDD remek ital illatai már a származása miatt is kiváncsisággal töltik el a kóstolásba belevágó kóstolót. Kellemes, édeskés, csak kicsit füstös, kandírozott barack, körte, mazsola és csipetnyi méz aromája száll fel a kóstoló pohár fölé. Donga illatok, krémes és dús gyümölcsös, fűszeres jegyek vehetőek észre a páráiban. A pörkölt íz (mogyoró, mandula) halvány, de egyértelmű. 

Íz: Az Akashi White Oak japán blended whisky 0,5 40% pDD ízes, zamatos, jó ital. Az első kortyokban édeskés, malátás, kicsit gyömbéres, barackos, körtés, mézes, mazsolás íz rétegek kavarognak a kóstoló szájban. Pörkölt mogyoró és mandula halvány aromája együtt érkezik a citrusos, kardamonos jelleggel. Kiválóan megérlelt, bársonyos, selymes nedű benyomását kelti. Jó a húzása. 

Lecsengés: Közepesen hosszú, édeskés, malátás, fás, finoman fűszeres.

Szín: Aranysárga - barnás

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt, és persze egy kellően szép és gusztusos, kristály, ólomkrtistály whiskys pohárban. Aztán mehet hűtve vagy jéggel, ahogyan kívánod.

Tiszteld meg a szeretteidet a hétvégén ezzel a szép itókával, sikered lesz!

Érdekesség:

Az Akashi single maltot a Fehér Tölgy lepárlóban készítik, a Kobe-tól nyugatra fekvő Akashi városában, a tengerparttól nem messze. A lepárló elődjét még 1888-ban hozta létre Eigashima Shuzo szaké főzés céljából.

Bár már 1919-ben engedélyt kaptak whisky előállítására, csak 1984-ben – amikor átköltöztek jelenlegi helyükre a Fehér Tölgy lepárlóba - kezdtek el ténylegesen whiskyt készíteni. A whiskylepárlók mindössze egy hónapot dolgoznak egy évben, így italuk csak limitált mennyiségben jelenik meg a piacon.

A lepárló leginkább blended whiskyket készít, de Akashi néven, 2007 óta egy 5 illetve 12 éves single maltot is kiad. 

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!