Az új helyzetben is nyitva vagyunk Hétfő-Szombat 08-20 között.

Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Jack Daniels Single Barrel 0,7 45% pDD

1_2148.jpg
1_2148.jpg
Cikkszám: 349
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2020-05-07
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 22 986 Ft / 1 l
Ár: 16 090 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 16090 Ft 16090

Termékismertető

Jack Daniels Single Barrel 0,7 45% pDD

Származás: USA
Gyártó: Jack Daniel Distillery
Alapanyag: Kukorica, Árpa, Rozs

Érlelés: Fahordóban.  

Érdekesség: 

Jack Daniels Single BarrelMinden egyes palack sorszámozott, azaz azonosíthatóan egy-egy hordóból kerül ki, szemben a hétköznapi fekete-címkés palackokkal, melyeket számos hordó összeöntésével kevernek ki.

A single barrel kiszerelések az amerikai whiskey-k királyai, ugyanis az USA-ban a magas - gyakran sok emeletes - italraktárak terjedtek el, így a magasabb rekeszeken található hordókban lévő whiskey, a nagyobb hõingadozás miatt, jobban átveszi a fa ízét, azaz intenzívebb lesz mint a lejjebb érlelõdõk. A single barrel palackozások ezért mindig a felső hordókból kerülnek ki.                                             

Illat: A Jack Daniels Single Barrel 0,7 45% pDD: Ez a változata a whisky családnak értelemszerűen fásabb, dongásabb, mint a többi, de az alapjegyek megmaradtak, úgy, mint: Nagyon szépen megérlelt, finom kipárolgásokkal megáldott tennessy whiskey, hanem egy, ma már az USA semzeti jelkép-itala is. Ezt a büszke státuszt megérdemelte ez a remek ital, mert már a kipárolgásai is nagyon finomak. Diós, karamellás, enyhén füstös, hordós aromák és zamatok keltik fel a kíváncsi orr érdeklődését, amely oda vezet, hogy azonnal meg akarjuk kóstolni. 

Íz: A Jack Daniels Single Barrel 0,7 45% pDD: Az első kóstoló pohárka megízlelése alkalmából a hordós és fás érlelés nagyszerűsége azonnal bejelentkezik. Ez a változat is olajos, harmonikus, bársonyos, egyáltalán nem karcos, simogató itallal van dolgunk. Aromáiban a sokrétegűség van jelen, mert komplex, összetett zamatait csak rétegről rétegre tárhatjuk fel. Az első a kellemes édesség és az egyhén pörkölt, füstös tölgyfa ízek, aztán a pörkölt mogyoró és mandula, dió, kesudió, karamell, csokoládé és némi fahéj következik. Fűszeres, citrusok illóolajával meghintett remek érlelésű nedű!

Lecsengés: Közepesen hosszú, édeskés, olajos, fás, dongás, icipicit füstös.

Szín: Aranysárga - barnás

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Ha ma neki indulsz a parti estének, vigyél magaddal ebből a whiskey-ből egy flaskát! Eggs!

 

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!