Az új helyzetben is nyitva vagyunk Hétfő-Szombat 08-20 között.

Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Glenmorangie Quinta Ruban Single Malt Scotch whisky 0,7 46% pDD

glenmorangie_quinta_ruban.jpg
glenmorangie_quinta_ruban.jpg
Cikkszám: 341
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2018-08-28
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 30 871 Ft / 1 l
Ár: 21 610 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 21610 Ft 21610

Termékismertető

Glenmorangie Quinta Ruban Single Malt Scotch whisky 0,7 46% pDD


Származás: Skócia, Highland
Gyártó: Glenmorangie Whisky Distillery
Alapanyag: árpa,  gabona
Érlelés: Ex-whiskys, Bourbon whiskys hordóban, + Quintas Ruby Port boros hordóban fejezik be az érlelést.

Illat: A Glenmorangie Quinta Ruban Single Malt Scotch whisky 0,7 46% pDD egy kicsit erősebb alkoholos megjelenéssel bír, amely azért érdemel szót, mert picit jobban kihozza az aromákat, kiemeli a zamatokat. Édeskés, malátás, mazsolás-édes-boros érdekes komplexitással indít - nyilván a a hordós érlelés befejező szakasza miatt. Csokis, gyümölcsös, virágos, pörkölt zamatok erdejében vész el a kutakodó orr. Fűszeres, kandírozott narancshéjas, fahéjas, karamellás, vaníliás, gyömbéres. Kifejezetten selymes és kívánatos a kipárolgása. 

Íz: A Glenmorangie Quinta Ruban Single Malt Scotch whisky 0,7 46% pDD egy kicsit erősebb, kifejezettebb változata a márka családnak. Édeskés, malátás, likőrös jellegű, benne boros, mazsolás, boroshordós enyhe jellemzőkkel. Gyümölcsössége nagyon összetett, érezhető benne, a körte, alma, barack, narancs. Fahéjas, kakaós, csokis, karamellás. Mogyorós és brazil diós, pörkölt őrölt kávés. Fűszeressége nagyon sokrétű, alig lehet "ízekre szedni" a rétegeket. Szegfűszeg és kicsi borsikafű, citromfű is mintha ott lappangana, de nem durván, hanem nagyon-nagyon finoman. Bársonyos, megállapodott, jól lekerekített whisky. 

Lecsengés: Igen hosszú, édeskés, boros, likőrös, fűszeres.

Szín: Közepesen sárgás.

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Ajándékozd meg ezzel a csuda itallal a Bátyádat! Eggs!

Érdekesség:

Az eredetileg bourbon hordóban érlelt Glenmorangie még pár hónapos extra érlelést kap a portugál „Quintas” szőlőbirtokról származó  legkiválóbb Ruby Port hordókban. Innen a név is, míg a „Ruban” a rubint kelta neve, mely nyilvánvalóan a párlat színére utal.
 
Mint ahogyan a többi Extra Matured Glenmorangie, a Quinta Ruban sem hűtve szűrt, és az eddigi 43% helyett, 46%-on lett palackozva, mely az ízek, aromák intenzitását eredményezte.

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!