Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Glenmorangie Lasanta 12é Sherry Cask Scotch whisky 0,7 43% pDD

glenmorangie-lasanta-n.jpg
glenmorangie-lasanta-n.jpg
Cikkszám: 338
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2024-01-17
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 29 571 Ft / 1 l
Ár: 20 700 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 20700 Ft 20700

Termékismertető

Glenmorangie Lasanta 12é Sherry Cask Scotch whisky 0,7 43% pDD


Származás: Skócia, Highland
Gyártó: Glenmorangie Whisky Distillery
Alapanyag: árpa,  gabona
Érlelés: Ex-whiskys, Bourbon whiskys hordóban, majd Oloroso és Pedro Ximenes Sherrys hordóban, 12 évig. 

Illat: A Glenmorangie Lasanta 12é Sherry Cask Scotch whisky 0,7 43% pDD kipárolgásainak az elemzését kezdjük azzal, hogy sherrys, pörkölt édes malátás illatokkal indít. Utána virágos, szárított barackvirágos, barackos és baracklekváros aroma a szembetűnő. A pörkölt tölgy, lekváros, szilvalekváros-sherrys-körtés jegyek következnek. Mogyoró, mandula, és a dió, kesudió jelenléte kiváló zamatokkal ajándékoz meg bennünket. Mindez persze összetett rétegekben, párhuzamosan jelentkezik be. Csokis, karamellás, fahéjas, fűszeres. 

Íz: A Glenmorangie Lasanta 12é Sherry Cask Scotch whisky 0,7 43% pDD ízeiben fontos kezdő elem az édes sherrys jelleg. Maláta whisky lévén a maláta, a gabonás és hordós, tölgyes, ódon dongás jellemzők uralkodnak a 2.,3.,4., korty környékén. Majd felfedezzük a szárított lucernás, akácos, mazsolás, barackos, baracklekváros aromákat, de ott van az alma, narancs, lime is, és később jönnek a mogyorós, kesudiós, pisztáciás jegyek. kakaó, csokoládé valamint fahéj törleszkedik elő. Kifejezetten élvezetes, jó italú, nyelvet és ajkakat imogató italról van szó. Tökéletes íz-alkotás. 

Lecsengés: Igen hosszú, édeskés, sherrys, diós, barackos, fűszeres.

Szín: Közepesen sötétebb sárgás, de inkább borostyán

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Ma a vendégségbe ezzel a palackkal állíts be, hidd el csak elégedetten fognak csettintgetni! Eggs!

Érdekesség:

A Glenmorangie Lasanta egy elegáns, egy igencsak testes single malt whisky, amelyet a borbon tölgyfahordós érlelés után a spanyol Oloroso sherry tárolására szolgáló hordóban érlelnek, összesen legalább 12 évig.

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!