Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Ragnaud-Sabourin Reserve Speciale 20é cognac 1,5 43% pDD

ragnaud-sabourin.jpg
ragnaud-sabourin.jpg
Cikkszám: 3353
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2020-10-29
Egység: 1.5 lBruttó egységár: 33 190 Ft / 1 l
Ár: 49 785 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 49785 Ft 49785

Termékismertető

Ragnaud-Sabourin Reserve Speciale 20é cognac 1,5 43% pDD

Származási hely: Franciaország
Régió: Cognac
Lepárló: Ragnaud-Sabourin Cognac Distillery
Alapanyag: Szőlőbor, - Uni Blanc fajta - az abból készült konyakok.
Érlelés: Fahordóban, minimum 20 éven át. (a legöregebb alkotó cognac 40 éves benne)

Illat: A Ragnaud-Sabourin Reserve Speciale 20é cognac 1,5 43% pDD kristálypohárba történő kiöntése után a kipárolgása és főleg annak érzékelése/megillatozása eszményi konyakos élménnyel áldja meg az érdeklődőt. Tele van édeskés virágos, nektáros, édeskés szárított virágos aromákkal. Kellően vaníliás, kicsit mézes, jelentősen fahéjas, csokis, kakaós, pörkölt mogyorós és pörkölt mandulás, kesudiós aroma özön emelkedik fel a pohárból. Tölgyes és ódon fahordós zamat rétegekkel kápráztat tovább. Selymessége itt, ebben a kóstolási fázisban is érzékelhető. Baracklekváros, sokáig érlelt dzsemes, kandírozott narancshéjas, kicsit pörkölt kókuszos, valamint kardamon, citromfű, sült ananász is fokozza az élvezeteket.

Íz: A Ragnaud-Sabourin Reserve Speciale 20é cognac 1,5 43% pDD-ből egy korty, és már is elfelejtünk bút és bánatot. Finoman eloszló, számtalan íz réteg jellemzi ezt a szuper élvezeteket nyújtó itókát. Kellően édeskés, aszalt szőlő gyümölcsös, sokáig érlelt mazsolás, kicsit körtés és almás, baracklekváros. A vanília nagyon határozott benne. A 2. és a többedik hosszú, de pici kortyban szembejönnek a pörkölt ízek,- a pörkölt mogyoró, mandula, kesudió, pisztácia, napraforgómag és tökmag. Hordós és ódon dongás, pörkölt tölgyes, kicsit keleti fűszeres, édesen csokis, izgatóan fahéjas, selymesen karamellás. Nagyon jó italú, mindent a szájban elsimító ital.

Lecsengés: Kiemelkedően hosszú, extra finom aromákkal, íz rétegekkel örvendezteti meg, majd távozásának tényével keseríti el az elhagyott ajkat.  

Szín: Borostyán,- halvány barna

Így kóstold meg: Végy egy kristály (ólomkristály) konyakos poharat és 18-21 fokon próbáld ki! Lassan kortyolgasd, kicsi adagokban. 

Élvezd az életet, de erre a másfél liternyi íz-nektárra hívj Barátokat is! Eggs!

 

Érdekesség:

Kezdjük azzal, hogy szerencsés módon vannak még kisebb családi vállalkozások a francia Cognac régióban, amelyek színessé teszik a konyak kínálatot a világon.

Ilyen a Ragnaud-Sabourin családi konyakház is. Ez a cég a Grande Champagne régióban él és dolgozik. Az írott emlékek szerint,- na és a precíz francia nyilvántartásban is ez van,- a birtokot 1850-ben Gaston Briand alapította, és generációról generációra tovább adta napjainkig. Volt egy kisebb ,,törés,, is, mert az egyik fivér elhagyta a családi fészket és önállósította magát. (Raymand Ragnaud).

A másik fiú testvér, Marcel Ragnaud vitte tovább a Ragnaud-Sabourin házat, és olyan szívósan, nagy szaktudásra szert téve dolgozott, hogy ma a világ egyik leghíresebb profi cégévé tette azt.

Nagyon érdekes részlet az, hogy a La Voûte nevű birtokon kvázi ,,nőuralom,, van már régen.
Denise Ragnaud-Sabourin, a tiszteletre méltó nagyi, az energikus lánya, Annie, és a fiatalos lendülettel bíró unoka, Patricia. Ez a három kedves hölgy mindenen rajta tartja a kezét,- kezdve az ültetvények fenntartásával, a szürettel, a feldolgozással majd folytatva a pincészettel, az érleléssel, a csomagolással és formatervezéssel és végül a marketinggel és értékesítéssel.

Egy a céljuk: legyen kevesebb mennyiség, de az extra minőségű!

Elsősorban az a jellemzője, hogy 100 %-ban Uni Blanc szőlőborból van. Ez az egyik, ha nem a legjobb alapanyag sok szempont szerint a konyakoknak. A termék nevében a ,,20,, szám az alkotó konyakok közül a legfiatalabbat jelenti.

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!