Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

A.E. Dor Cognac For Cigar 0,7 42% pDD

a-e-dor-for-cigar.jpg
a-e-dor-for-cigar.jpg
Cikkszám: 3344
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2019-11-20
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 39 986 Ft / 1 l
Ár: 27 990 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 27990 Ft 27990

Termékismertető

A.E. Dor Cognac For Cigar 0,7 42% pDD

 

Az A.E. Dor Cognac For Cigar-t előállító céget nagyon régen, 1858.-ben alapította egy ,,bohém,, úr, aki rendesen szerette az életet, a lóversenyt, hölgyeket, italokat - és  a különleges konyakokat, párlatokat. Ennek az úriembernek a neve nem volt más, mint Amédée Edouard Dor.

Nem esett messze az alma a fájától, mert egy régi konyak készítő család sarja volt. Felvett egy különleges szokást, miszerint is szenvedélyesen gyűjtötte a Grande Chapagne konyakokat. Fogta magát és beletöltötte tölgyfa hordóba évtizedekre, majd sok tíz év után demizsonba tárolta őket.

( Akkor vette ki a hordóból, amikor má nem értek tovább, ez jellemzően 35-60 év után következik be.)

Kiszúrta magának jó érzékkel a Nagy Filoxéra Járvány idejét, - 1875.- és akkor nagyon sokat vásárolt, ami egy óriási érték manapság!    

Ez a konyak gyöngyszemekből álló páratlan kollekció, egy kiemelkedően értékes öröksége lett a cégnek. A legöregebb itókák állítólag az 1700-as évek végétől ott sorakoznak a polcokon. Sajnálatos tény az, hogy a hordóból először értelemszerűen a fajsúlyában könnyebb alkohol párolog el, ( ez az ,,Angyalok Jussa,, elnevezést kapta, évi 1-1,5 %  )  így a nagyon öreg, folyékony aranyak alkoholtartalma jelentősen kevesebb.

Erre remek illusztratív példa az A.E. Dor vállalat egyik legöregebb konyakja ( 1805 ) a Soleil d’Austerlitz az alkoholtartalma nem több mint 30%. Azonban ettől még ez a konyak olyan bársonyos, mint egy legnemesebb szőttes, ízei, aromái pedig egyenesen a ,,mennybe ,, visznek.

A.E. Dor Cognac For Cigar 0,7 42% pDD

Ez egy olyan különleges konyak amelyet három különböző párlat keveréke alkot, de amelyeket új tölgyfahordóban érleltek éveken át. Így és pont ezért nem vesztett el túl sokat az alkoholtartalomból, megmaradt 42 % ! Ez pedig azt eredményezte, hogy több, jobb ízek koncentrálódtak benne. Érződik a karamell, a tölgy, a gyümölcs, fűszerek illata és íze. Már a nevében ott van a ,,felhívás a táncra,, - Egy jó szivar dukál mellé !

Érdemes belekortyolni a teraszon egy jó szivarral a bal, a konyakkal a jobb kezünkben, - vagy fordítva! EGGS ! 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!