Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Chateau de Montifaud XO 'Sabina' konyak 0,5 40%

montifaud_xo.jpg
montifaud_xo.jpg
Cikkszám: 3343
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2022-05-27
Egység: 0.5 lBruttó egységár: 58 800 Ft / 1 l
Ár: 29 400 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 29400 Ft 29400

Termékismertető

Chateau de Montifaud XO 'Sabina' konyak 0,5 40%

Származási hely: Franciaország
Régió: Cognac
Lepárló: Montifaud Cognac Distillery
Alapanyag: Szőlőbor
Érlelési idő: 8-10 év
Érlelés módja: Fahordóban (Francia Limousin tölgyfa) érlelt.
 
Illat: A Chateau de Montifaud XO 'Sabina' konyak 0,5 40% megillatozásakor már maga egy ünnep közepén vagyunk. Kipárolgásaiban mennyei aromák suhannak az orr felé. Édeskés, mandulás, diós, mogyorós, vaníliás zamatai szinte bódítóak. Selymes már így, légnemű formában is. tele van szárított és aszalt gyümölcsökkel - barack, körte, alma, és persze a mazsola van jelen a rendkívül komplex illat felhőben. Fűszeres, keleti fűszeres, citrusok, kicsi citromfű és borsikafű fedezhető fel benne. Hordó dongásság, finom édesség és tölgyesség is jellemzi. 

Íz: A Chateau de Montifaud XO 'Sabina' konyak 0,5 40% első kitöltése után a legnagyobb élvezettel lehet megkóstolni az illatainak a megismerése után. Kellemes a végtelenségig, lesimult, letisztult, simogató kortyai vannak. Mazsola, szárított gyümölcsök garmada érezhető ki a sűrű, dús zamataiból. Mogyorós, mandulás, diós, tölgyes, hordós, fahéjas, sült gesztenyés, kicsit kókuszos is. Vanília dobja fel a sokadik kortyot. Kandírozott narancshéj és némi szilvalekvár érződik ki belőle. Igazi prémium élvezete nyújt ez az ital.  

Lecsengés: Nagyon hosszú, mazsolás, mogyorós, fűszeres, vaníliás. 

Szín: világos arany

Eképpen próbáld ki, kóstold meg: Kristály konyakos pohárban mindenképpen! Úgy kezdj bele, hogy legyen már helyből ünnepi érzésed, amikor egy ilyen konyakot kitöltesz, és 18-20 fokon belekóstolsz! 

Kedves egészségedre!

Érdekesség:

A Chateau Montifaud XO 'Sabina'  cognac 0,5 40% pDD

A cég alapjául szolgáló első szőlészetet Augustin-Pierre Vallet alapította 1837-ben. 3 db rézüstöt épített, ezáltal bouilleur de cru (saját borát lepárló konyaktermelő) lett. Összes termő területe mindössze 90 hektár.

Sok profitra tett szert, majd újra beruházott. Így 1866-ban égve a vágytól,- egy kastélyt (château) építtetett, és ez már adta is az ötletet, mert innen származik a termék mai neve.

Érdekesség: A híres szőlőtermelő vidéken, a bordeaux-i régióban lehet a Chateau elnevezést alkalmazni, de a cognac-oknál már nem kapja meg, ha valaki kéri.

A termék:

A Château de Montifaud Petite Champagne XO Sabina, ez a 30 éves érlelésű konyak.

Figyelemreméltó szárított gyümölcs aromákat vonultat fel, illetve különösen erős a pirított mandula illat. Nagyon friss, nem túl csersavas. Lágyság jellemzi és hosszú lecsengés. Az érettebb konyakoknál tipikus rancio illatvilág erősen jelen van. Enyhe fűszeresség.

A női fogyasztók által is igen kedvelt konyak.

Legyen gyönyörű napod egy pohár XO-val a kezedben!VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!