Teleki Villányi Merlot 0,75
Termékismertető
Teleki Villányi Merlot 0,75
Származás: Magyarország, Villány
Gyártó: Csányi Pincészet
Alapanyag: Szőlő, bor, - Merlot
Érlelés: tölgyfahordóban.
Érdekesség: A Csányi Pincészet 380 hektár nagyon jó területen gazdálkodik, alkot szépséges borokat.
Illat: A Teleki Villányi Merlot 0,75 hordozza azt a simaságot, karcmentességet, száraz, de lágy savakkal dúsított, szépséges tanninokkal megáldott illatokat, amelyek a fajtára és erre a borvidékre jellemző. Nagyon szépen kijönnek a piros húsú gyümüölcsöket és az erdei bogyósokat tartalmazó zamatok, azok sokszínű rétegei. Van benne nagyon finom és harmonikus mennyiségű fűszer, elsősorban kakaó, citromfű.
Íz: A Teleki Villányi Merlot 0,75 vörösbor kitöltése után már várva várjuk a tényleges kóstolást, amelynek során nagyon megnyugtató ízek kerülnek elő hosszan tartó rétegekben. A kékszőlő, a szilva és annak a lekvárja, kandírozott narancshéj, cseresznye, meggy és némi málna is érezteti jótékony hatását. Szépen le van kerekítve, érlelve ez a bor. Bársonyosságához nem kell semit sem "hozzátenni"!
Lecsengés: Közepesnél hosszabb, kékszőlős, lekváros, gyümölcsös.
Szín: Vörös.
Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 12-18 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.
Ugorjatok össze ezen a mai napon a családdal és kortyolgassátok ezt szép bársonyos bort! Eggs!
Egy kis érdekesség a Csányi pincészetről:
Dűlők, szigorúan ellenőrzött ültetvények
" A szőlőművelés döntően befolyásolja a leszüretelt szőlő, s a bor minőségét. Kiváló borok alapja csak egészséges, igényesen művelt szőlő lehet. A Csányi Pincészet ültetvényei a Villányi-borvidék legjobb dűlőin találhatók, ezek közül a legjelentősebbek a Kopár, a Csillagvölgy, illetve a Hársos. Teljes területünk meghaladja a 380 hektart, melyből jelenleg közel 370 ha termő, melynek 44%-át a Cabernet fajták, 17%-át a Merlot, 16%-át a Kékfrankos, 8-8%-át a Portugieser és a Pinot Noir, 7%-át pedig az egyéb fajták adják.
A szakcsoporti szőlők tervezett visszavásárlása után a területnagyságunk meghaladja majd a 400 ha-t.
Az egyre magasabb minőségi színvonal elérése érdekében, a folyamatosan végzett telepítések során is olyan művelésmódot és termesztéstechnológiát választunk, mellyel a talaj és az égöv adottságait kihasználva a lehető legjobb minőségű termést lehet elérni. A terület, az éghajlat, valamint a szőlőfajták adottságait figyelembe véve határozzuk meg a termelt szőlő mennyiségét is, élve a terméskorlátozás minőségjavító hatásával."
Vélemények
Én is értékelek »