Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Teleki Villányi Merlot 0,75

teleki_merlot.png
teleki_merlot.png
Cikkszám: 3293
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2018-08-01
Egység: 0.75 lBruttó egységár: 1 933 Ft / 1 l
Ár: 1 450 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 1450 Ft 1450

Termékismertető

Teleki Villányi Merlot 0,75

Származás: Magyarország, Villány
Gyártó: Csányi Pincészet
Alapanyag: Szőlő, bor, -  Merlot


Érlelés: tölgyfahordóban.

Érdekesség: A Csányi Pincészet 380 hektár nagyon jó területen gazdálkodik, alkot szépséges borokat.

Illat: A Teleki Villányi Merlot 0,75 hordozza azt a simaságot, karcmentességet, száraz, de lágy savakkal dúsított, szépséges tanninokkal megáldott illatokat, amelyek a fajtára és erre a borvidékre jellemző. Nagyon szépen kijönnek a piros húsú gyümüölcsöket és az erdei bogyósokat tartalmazó zamatok, azok sokszínű rétegei. Van benne nagyon finom és harmonikus mennyiségű fűszer, elsősorban kakaó, citromfű. 

Íz: A Teleki Villányi Merlot 0,75 vörösbor kitöltése után már várva várjuk a tényleges kóstolást, amelynek során nagyon megnyugtató ízek kerülnek elő hosszan tartó rétegekben. A kékszőlő, a szilva és annak a lekvárja, kandírozott narancshéj, cseresznye, meggy és némi málna is érezteti jótékony hatását. Szépen le van kerekítve, érlelve ez a bor. Bársonyosságához nem kell semit sem "hozzátenni"!  

Lecsengés: Közepesnél hosszabb, kékszőlős, lekváros, gyümölcsös.

Szín: Vörös.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 12-18 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.  

Ugorjatok össze ezen a mai napon a családdal és kortyolgassátok ezt szép bársonyos bort! Eggs! 

 

Egy kis érdekesség a Csányi pincészetről:

Dűlők, szigorúan ellenőrzött ültetvények

" A szőlőművelés döntően be­fo­lyá­solja a le­szü­re­telt szőlő, s a bor minőségét. Ki­váló bo­rok alapja csak egész­sé­ges, igé­nye­sen művelt szőlő le­het. A Csá­nyi Pin­cé­szet ül­tet­vé­nyei a Vil­lá­nyi-bor­vi­dék leg­jobb dűlőin ta­lál­ha­tók, ezek kö­zül a legjelentősebbek a Ko­pár, a Csil­lag­völgy, il­letve a Hár­sos. Tel­jes te­rü­le­tünk meg­ha­ladja a 380 hek­tart, melyből jelenleg közel 370 ha termő, melynek 44%-át a Cabernet fajták, 17%-át a Merlot, 16%-át a Kékfrankos, 8-8%-át a Portugieser és a Pinot Noir, 7%-át pedig az egyéb fajták adják.

A szakcsoporti szőlők tervezett visszavásárlása után a területnagyságunk meghaladja majd a 400 ha-t.

Az egyre ma­ga­sabb minőségi szín­vo­nal el­érése ér­de­ké­ben, a fo­lya­ma­to­san vég­zett te­le­pí­té­sek so­rán is olyan művelésmódot és ter­mesz­tés­tech­no­ló­giát vá­lasz­tunk, mellyel a ta­laj és az ég­öv adott­sá­gait ki­hasz­nálva a lehető leg­jobb minőségű ter­mést le­het el­érni. A te­rü­let, az ég­haj­lat, va­la­mint a szőlőfajták adott­sá­gait fi­gye­lembe véve ha­tá­roz­zuk meg a ter­melt szőlő mennyi­sé­gét is, élve a ter­més­kor­lá­to­zás minőségjavító ha­tá­sá­val."

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!