Teleki Villányi Cabernet Sauvignon 0,75
Termékismertető
Teleki Villányi Cabernet Sauvignon 0,75
Származás: Magyarország, Villány
Gyártó: Csányi Pincészet
Alapanyag: Szőlő, bor, - Cabernet Sauvignon
Érlelés: tölgyfahordóban.
Érdekesség: A Csányi Pincészet 380 hektár nagyon jó területen gazdálkodik, alkot szépséges borokat.
Illat: A Teleki Villányi Cabernet Sauvignon 0,75 megillatozása során talált aromák a Cabernet Sauvignon fajtának a jellemzőit hordozza. Savai és tanninjai szépen érzékelhetőek a páráiban. A gyümölcsössége a kékszőlő és az áfonya, meggy, cseresznye zamataiban fejeződik ki. Igen jellegzetesen adja le a fűszeres, jegyeket, a fahéjat és a szegfűszeget lehet érzékelni. Selymes, bársonyos.
Íz: A Teleki Villányi Cabernet Sauvignon 0,75 vörösbor első kortyai nyugtázó megelégedést hoznak a kóstolónak, mert szépséges gyümölcsösség van benne, - meggy, piros ribizli, málna, áfonya, kevés fekete bodza. Savai és tanninjai rendben vannak, a maradék cukor éppen elég. Kandírozott és szárított gyümölcsök aromája is növeli a finomságát ennek a bornak. Igazán selymes, de egyben nagyon jó húzása van, klassz fröccsök jönnek ki belőle szódával.
Lecsengés: Közepesen hosszú, szárított gyümölcsös, fűszeres.
Szín: Vörös.
Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 12-18 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.
Válaszd ki ezt a bort a polcról a ma esti partidra! Eggs!
Egy kis érdekesség a Csányi pincészetről:
Dűlők, szigorúan ellenőrzött ültetvények
" A szőlőművelés döntően befolyásolja a leszüretelt szőlő, s a bor minőségét. Kiváló borok alapja csak egészséges, igényesen művelt szőlő lehet. A Csányi Pincészet ültetvényei a Villányi-borvidék legjobb dűlőin találhatók, ezek közül a legjelentősebbek a Kopár, a Csillagvölgy, illetve a Hársos. Teljes területünk meghaladja a 380 hektart, melyből jelenleg közel 370 ha termő, melynek 44%-át a Cabernet fajták, 17%-át a Merlot, 16%-át a Kékfrankos, 8-8%-át a Portugieser és a Pinot Noir, 7%-át pedig az egyéb fajták adják.
A szakcsoporti szőlők tervezett visszavásárlása után a területnagyságunk meghaladja majd a 400 ha-t.
Az egyre magasabb minőségi színvonal elérése érdekében, a folyamatosan végzett telepítések során is olyan művelésmódot és termesztéstechnológiát választunk, mellyel a talaj és az égöv adottságait kihasználva a lehető legjobb minőségű termést lehet elérni. A terület, az éghajlat, valamint a szőlőfajták adottságait figyelembe véve határozzuk meg a termelt szőlő mennyiségét is, élve a terméskorlátozás minőségjavító hatásával."
Vélemények
Én is értékelek »