Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Otard VSOP cognac 0,7 40% fémDD

otard-vsop-fem.jpg
otard-vsop-fem.jpg
Cikkszám: 3267
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2022-05-12
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 28 971 Ft / 1 l
Ár: 20 280 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 20280 Ft 20280

Termékismertető

Otard VSOP cognac 0,7 40% fémDD

Származás: Franciaország
Gyártó: Otard Cognac Distillery
Alapanyag: szőlő

Érlelés: Minimum 4 éven át, /de lehet hosszabb is/ tölgyfahordóban

Illat: Az Otard VSOP cognac 0,7 40% fémDD palackjának a felnyitásakor azonnal a legínycsiklandozóbb párák emelkednek fel a kóstoló pohárból. Már az első pillanatban kitűnik, hogy az átlagnál jóval hosszabb ideig pihent ez az ital a hordóban,- ennek jele a feltűnő finom hordós-dongás aroma. Édeskés, karamell, pörkölt mandula és mogyoró  tűnik fel legelőbb, majd következik a vanília, kakaó és a tölgy.

Íz: Az Otard VSOP cognac 0,7 40% fémDD illatai után már alig várjuk, hogy az ízeiről is kiderüljön az igazság, - és nem csalódunk. Édeskés, vaníliás, hordódongás, fűszeres, pörkölt mogyoró, mandula, fahéj, karamell, citrusos csípősség (de csak a létező legenyhébb formában) jellemzi  a kortyait. Nagyon szépen lekerekített, teljes íz élményt nyújtó, bársonyos, kiváló húzású italról van szó. A végére marad némi kakaó, diós, tölgyes, cédrusos íz. 

Lecsengés: Közepesnél hosszabb, pörkölt mogyorós, kissé vaníliás, gyümölcsös.

Szín: Mahagóni.

Így kóstold meg: Próbáld ki egy szép kristály pohárban, 18-20 fokon, vagy esetleg ha a hűtött, de az ízeket lassabban elengedő italokat kedveled,- akkor jéggel. Ha koktél kedvelő vagy, akkor rengeteg ízt nyerhetsz ki ebből a konyakból a kevert italokban.

Vendégeld meg a legjobb kollégádat, értékelni fogja! EGGS !

 

Érdekesség:

Az Otard konyakháznak igazi tradíció áll a háta mögött az évszázados tapasztalatok miatt. Egy fantasztikus kastélyban kezdődött minden, ez a Château de Cognac (régi, másik nevén a Château des Valois ) Abban az időben amikor épült, szükségszerű volt az, hogy a franciák védekezzenek a vikingek, az angolok ellen és ennek a szüleménye ez az épület.
Mindez majd ezer éve, a XI. században történt.

Négyszáz évvel később, a 15. században Jean de Valois gróf renováltatta az akkorra már lepusztult kastélyt, és a család otthona lett. Ez a család adta aztán François de Valois (1494.-ben született) személyében a későbbi I. Ferenc Francia Királyt.
        
1688-ban történt, hogy a híres-hírhedett,  legendás viking vezér, Ottar ivadéka, James O’tard skót báró fogta magát és utánament II. Jakab angol királynak a franciaországi emigrációba.
Dédunokája, Jean Baptiste Antoine Otard Cognac városában született az 1773-as esztendőben.

Jött a francia forradalom, mint nemest letartóztatták és halálra is ítélték. Azonban a helyiek, a városiak fellázadtak és kiszabadították. Így került át Angliába, ahonnan 1795-ben vissza hajózott. Szerzett pénzt és visszavásárolta a szülői kastélyt, plusz a család 1760 óta összegyűjtött konyakkészletét is felhasználta, majd erre alapozva letette az alapköveit az Otard konyakháznak. Jóval ezek után, elismerve a tevékenységét a város polgármesterévé és parlamenti képviselővé választották, majd megkapta a Francia Becsületrendet is.
             
Az Otard konyakház napjainkban az egyik legjobb hírű konyakot előállító cég, ismeretes kiváló, szépen csomagolt, magas minőségű termékeiről, exkluzív megjelenéséről.

Az Otard konyak nagyon nagy népszerűségnek örvend a világ minden szegletében. Maga a VSOP magasabb minőséget képvisel, ennek oka a hosszabb érlelési időszak a VS-hez képest.

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!