Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Otard X.O. cognac 0,7 40% pDD

otard-xo-gold.jpg
otard-xo-gold.jpg
Cikkszám: 3265
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2020-08-31
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 57 386 Ft / 1 l
Ár: 40 170 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 40170 Ft 40170

Termékismertető

Otard X.O. cognac 0,7 40% pDD

Származás: Franciaország
Gyártó: Otard Cognac Distillery
Alapanyag: szőlő


Érlelés: Minimum 6 éven át, tölgyfahordóban.

Illat: Az Otard X.O. cognac 0,7 40% pDD egy klasszikus ital az érlelés ideje és a végeredmény miatt is. Az első párákban a szőlő-hordó kölcsönhatása érzékelhető, nyilván a 6 éves érlelés függvényében. Olajos, kissé krémes jellegű zamatok tapasztalhatóak meg. Édes, de egyben száraz jellegű, pörkölt, égetett, citrusos, vaníliás, karamellás, csokis, olajos magvas jelleget lehet felfedezni a gőzeiben. Lekerekített, bársonyos kipárolgásai vannak.

Íz: Az Otard X.O. cognac 0,7 40% pDD illatai után igazán nagy élmény maga a gyakorlati megkóstolása is. Mélyen dús, olajos, édeskés és egy kicsit még is száraz, csokis, vaníliás, citrusos, hordódongás, fűszeres, pörkölt mogyoró, mandula, fahéj, karamell, és szárított fűszernövények jellemzik az aromáit. Nagyon komplex, nagyon összetett, selymes, bársonyos, kiváló italról van szó, komoly élvezeti értékkel. Lekerekített, befejezett konyak benyomását kelti.  

Lecsengés: Kifejezetten hosszú, olajos, krémes, fűszeres, pörkölt mogyorós. hordós.

Szín: Sötét mahagóni.

Így kóstold meg: Próbáld ki egy szép kristály pohárban, 18-20 fokon, vagy esetleg ha a hűtött, de az ízeket lassabban elengedő italokat kedveled,- akkor jéggel. Ha koktél kedvelő vagy, akkor rengeteg ízt nyerhetsz ki ebből a konyakból a kevert italokban.

Vendégeld meg a Családodat, szeretni fogják! EGGS !

 

Érdekesség:

Az Otard konyakháznak igazi tradíció áll a háta mögött az évszázados tapasztalatok miatt. Egy fantasztikus kastélyban kezdődött minden, ez a Château de Cognac (régi, másik nevén a Château des Valois ) Abban az időben amikor épült, szükségszerű volt az, hogy a franciák védekezzenek a vikingek, az angolok ellen és ennek a szüleménye ez az épület.
Mindez majd ezer éve, a XI. században történt.

Négyszáz évvel később, a 15. században Jean de Valois gróf renováltatta az akkorra már lepusztult kastélyt, és a család otthona lett. Ez a család adta aztán François de Valois (1494.-ben született) személyében a későbbi I. Ferenc Francia Királyt.
        
1688-ban történt, hogy a híres-hírhedett,  legendás viking vezér, Ottar ivadéka, James O’tard skót báró fogta magát és utánament II. Jakab angol királynak a franciaországi emigrációba.
Dédunokája, Jean Baptiste Antoine Otard Cognac városában született az 1773-as esztendőben.

Jött a francia forradalom, mint nemest letartóztatták és halálra is ítélték. Azonban a helyiek, a városiak fellázadtak és kiszabadították. Így került át Angliába, ahonnan 1795-ben vissza hajózott. Szerzett pénzt és visszavásárolta a szülői kastélyt, plusz a család 1760 óta összegyűjtött konyakkészletét is felhasználta, majd erre alapozva letette az alapköveit az Otard konyakháznak. Jóval ezek után, elismerve a tevékenységét a város polgármesterévé és parlamenti képviselővé választották, majd megkapta a Francia Becsületrendet is.
             
Az Otard konyakház napjainkban az egyik legjobb hírű konyakot előállító cég, ismeretes kiváló, szépen csomagolt, magas minőségű termékeiről, exkluzív megjelenéséről.

Az Otard X.O. cognac 0,7 40% pDD

Az Otard XO konyak remek példánya annak, amit a konyak készítő, művészi szinten a szakmájukhoz értő mesterek alkotni akartak már sok száz évvel ezelőtt is és most is. 

Az Otard XO egy igazi egyedi konyak, meg lehet a többitől különböztetni, ha valaki megkóstolja. Az aromája nagyon kellemesen összetett, minden másodpercben az első korty után más és más ízekkel jön elő. Kezdődik a lágyan selymes gyümölcsös ízzel, majd a mogyoró, aszalt szilva, pörkölt mandula jön.

Illataiban nagyon érdekes az ibolya felmerülése a sok vegyes és összetett kipárolgás közepette.

Olyan szép ez a konyak palack és maga a csomagolás, hogy a legmagasabb szintű helyeken sem lehet vele szégyent vallani, és valójában az a szerencsés, aki egy ilyen konyakot ajándékba kapott.

Így kóstold meg: Csak a legszebb konyakos poharadban tedd, helyezkedj nyugalomba és érezd, élvezd az életet,- kezedben ezzel a konyakkal. Más ajánlatom nincs.

Legyen csodás napod !VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!