Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Rum Clement V.S.O.P. 0,7 40% pDD

1_2070.jpg
1_2070.jpg
Cikkszám: 3201
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2020-03-13
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 18 714 Ft / 1 l
Ár: 13 100 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 13100 Ft 13100

Termékismertető

Rum Clement VSOP 0,7 40% pDD

Ezt a rumot egy fantasztikus szépségű szigeten, Martinique szigetén gyártják. Itt ma már szinte történelmi távlatokból származó hagyománya van a Clément márkanevű rum készítésének, megalkotásának.

Pontosan ez a körülmény tette lehetővé, hogy a ,,Rhum Clement,, prémium márkának számít az italos pultokban.

Mint mindíg, ebben az esetben is van egy alapító mesteri szakember, Homére Clément, aki  a 19. század vége felé kezdett bele a maga által kikísérletezett és persze a legjobbnak talált - saját rum gyártásába.

Annak érdekében, hogy már az indulás jó legyne, a kiváló minőségű cukornádat kereste, és rögtön vett is egy cukornád ültetvényt, a ’Domaine de l’Acajou’ céget-üzemet.
Itt aztán ki is fejlesztette azt az új eljárást, ( aminek a neve : rhum agricole), amelynek keretében nem a mindenhol máshol elterjedt melaszból, de a frissen préselt cukornád léből készítik a rumot.

Ez a rumfajta meghódította a Francia-Karib térséget. kedves történet, hogy a rhum agricole előállítása kis, családi gazdaságokban folyik, de persze a minőség érdekében az első perctől kezdve a palackozásig rendkívül szigorúan ellenőrzik a teljes gyártást.

A cukornád termését érésének csúcsán kell leszedni és felhasználni, tehát a rum előállítása egy igen rövid, száraz időszakra korlátozódik. A palack címkéjén látható Appellation d’Origine Controleé (A.O.C.) felirat jelzi, hogy az ital a legmagasabb minőségi követelmények betartásával készül és, hogy a francia nyelvterületű Karib térségből származik.

 

A Clément V.S.O.P.-t először francia tölgyfahordóban, majd használt bourbon hordóban érlelik minimum 4 évig. Az évente igen jelentős (10%-nál is magasabb) hordóból elpárolgó mennyiséget ugyanolyan korú itallal pótolják, nem friss párlattal, mint ahogy például a spanyol solera rendszernél szokás. A Wine Enthusiast magazin a legmagasabb 96-100 pontos kategóriával jutalmazta.

Így élvezd a poharadban: Jó kis íz-élményt szerezhetsz, ha tisztán próbálod ki először hűtve, aztán 18-20 fokon. Koktélokhoz azért remek, mert már sok időt töltött hordóban, így ízesítő hatása kedvedre lesz ! Szép estét hozzá!



VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!