Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Rum Clement V.S.O.P. 0,7 40% pDD

1_2070.jpg
1_2070.jpg
Cikkszám: 3201
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2023-02-22
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 27 114 Ft / 1 l
Ár: 18 980 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 18980 Ft 18980

Termékismertető

Rum Clement VSOP 0,7 40% pDD

Angolul és kínaiul lásd alul; see English and Chinese below; 下面是英文和中文

Ezt a rumot egy fantasztikus szépségű szigeten, Martinique szigetén gyártják. Itt ma már szinte történelmi távlatokból származó hagyománya van a Clément márkanevű rum készítésének, megalkotásának.

Pontosan ez a körülmény tette lehetővé, hogy a ,,Rhum Clement,, prémium márkának számít az italos pultokban.

Mint mindíg, ebben az esetben is van egy alapító mesteri szakember, Homére Clément, aki  a 19. század vége felé kezdett bele a maga által kikísérletezett és persze a legjobbnak talált - saját rum gyártásába.

Annak érdekében, hogy már az indulás jó legyne, a kiváló minőségű cukornádat kereste, és rögtön vett is egy cukornád ültetvényt, a ’Domaine de l’Acajou’ céget-üzemet.
Itt aztán ki is fejlesztette azt az új eljárást, ( aminek a neve : rhum agricole), amelynek keretében nem a mindenhol máshol elterjedt melaszból, de a frissen préselt cukornád léből készítik a rumot.

Ez a rumfajta meghódította a Francia-Karib térséget. kedves történet, hogy a rhum agricole előállítása kis, családi gazdaságokban folyik, de persze a minőség érdekében az első perctől kezdve a palackozásig rendkívül szigorúan ellenőrzik a teljes gyártást.

A cukornád termését érésének csúcsán kell leszedni és felhasználni, tehát a rum előállítása egy igen rövid, száraz időszakra korlátozódik. A palack címkéjén látható Appellation d’Origine Controleé (A.O.C.) felirat jelzi, hogy az ital a legmagasabb minőségi követelmények betartásával készül és, hogy a francia nyelvterületű Karib térségből származik.

 

A Clément V.S.O.P.-t először francia tölgyfahordóban, majd használt bourbon hordóban érlelik minimum 4 évig. Az évente igen jelentős (10%-nál is magasabb) hordóból elpárolgó mennyiséget ugyanolyan korú itallal pótolják, nem friss párlattal, mint ahogy például a spanyol solera rendszernél szokás. A Wine Enthusiast magazin a legmagasabb 96-100 pontos kategóriával jutalmazta.

Így élvezd a poharadban: Jó kis íz-élményt szerezhetsz, ha tisztán próbálod ki először hűtve, aztán 18-20 fokon. Koktélokhoz azért remek, mert már sok időt töltött hordóban, így ízesítő hatása kedvedre lesz ! Szép estét hozzá!

 

Rum Clement VSOP (0,7 40% pDD)(Angol/English)

This rum was produced on the fantastic island of Martinique. The background of manufacturing Clement rum can be traced back to almost historical times. Under these circumstances, the “Rhum Clement” has become a premium brand in every bar around the world. As usual, there was a founding person called Homére Clément, who began to produce rum at the end of the 19th century, based on his own experiments and evaluation.

To be successful even at the very beginning, he was looking for the top high-quality sugarcane, so he bought a whole plantation and company, the Domaine de l’ Acajou factory. That was the place where he could develop the new process, the rhum agricole, in which the rum was not made from the regular molasses, but from the freshly squeezed sugarcane juice.

That type of rum conquered the French-Caribbean region. The creation of the rhum agricole takes place on small family farms, but of course for the sake of quality, from the first moment to the bottling, the entire production is inspected extremely strictly.

The sugar cane crop should be harvested and used at the peak of ripening, so the rum manufacturing is narrowed to a very short and dry period. The short text of “Appellation d’Origine Controleé (A.O.C.)” on the bottle indicates that the drink is made according to the highest quality standards, and it is originated from the French-Caribbean.

The Rum Clement VSOP (0,7 40% pDD) is maturated in French oak barrels, then in used bourbon barrels at least for 4 years. The significant annual amount of the sublimated content of the barrel (more than 10%) is replaced by a drink of the same age, as is customary in the Spanish Solera system. The Wine Enthusiast magazine rewarded this drink with 96 points.

Consumption suggestion: It is a pleasure to try it neat and chilled, then at 18-20 degrees. It is also suitable to mix cocktails since it spent such a long time in the barrel.

Have a wonderful evening!

 

克雷蒙VSOP朗姆酒(0,7 40% 纸盒)

品名: Rum Clement VSOP (0,7 40% pDD)

这款朗姆酒产于梦幻般马提尼克岛。克里蒙朗姆酒的生产背景可以追溯到历史时期。在这些情况下,克雷蒙朗姆酒转而成为了世界上最优质的朗姆酒品牌之一。有位将朗姆酒视为一生的事业并以此为追求的实干家,Homére Clément于19世纪末,据自己的研究和想法开始生产朗姆酒。

为了一开始就成功了,他寻求了该地区最优质的甘蔗,因此购买了Domaine de l’ Acajou酒厂和甘蔗园。在这里他发明了制造朗姆酒的全新过程,所谓的rhum agricole (农用朗姆酒)。其中朗姆酒并不是糖蜜制造的,是以鲜榨甘蔗汁为主料。

这种蒸馏方法在法属加勒比地区变成极为著名。Rhum agricole (农用朗姆酒)生产过程位于小型家庭农场,不过他们始终进行着极为严格的制造而质量把控。

甘蔗果是在成熟最后的期间应该收获的,所以朗姆酒的制造过程是一段极为略短而干燥的时期的缩影。这款朗姆酒的标签上显示了一段法语的课文: „Appellation d’Origine Controleé (A.O.C.)” 是指本品完美符合最高的质量标准,以及来自法属加勒比。

克雷蒙VSOP朗姆酒(0,7 40%纸盒)在法国的橡木桶中,然后在已用的波本酒桶中陈酿4年。与西班牙的索莱拉系统相似,酒桶中升华物质的年量(过于10%)被同龄的饮料取代了。Wine Enthusiast (葡萄酒的爱好者)杂志以96分的极高评价赋予给这款朗姆酒。

饮用建议: 单独饮用这款朗姆酒一定是人生中的一大享受。建议18-20温度下品尝,不过还由于时间带来的厚重感,也适用于混合鸡尾酒。

祝您今晚过得愉快!干杯!VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!