Benromach Peat Smoke Single Malt Scotch whisky 0,7 46% pDD
Termékismertető
Benromach Peat Smoke Single Malt Scotch whisky 0,7 46% pDD
Származás: Skócia, Speyside
Gyártó: Benromach Distillery, a palckozó a Gordon & MacPhail
Alapanyag: Árpa
Érlelés: Bourbon tölgyfa hordóban.
Illat: A Benromach Peat Smoke Single Malt Scotch whisky 0,7 46% pDD páráiban az ínyenceknek való nagyon gazdag és dús füstösség az első szembetűnő aroma. Mindez mellett tele van klassz gyümölcsökkel, barack, körte és ezek kandírozott változatainak az illata száll fel a pohárból. Mézes, tölgyfás, kissé földes, szarvasgombás zamatok is fel-fel tűnnek a páráiban. Fűszeres, aromás, krémes, kellemesek a kipárolgásai.
Íz: A Benromach Peat Smoke Single Malt Scotch whisky 0,7 46% pDD egy korty után azonnal telíti a kiváncsi ajkakat az élénk, édes tőzegfüst. Fűszeres, barackos, körtés, mazsolás, érdekes aromák tárulnak fel. Fahéj pörkölt kávé, földes jegyek és a szarvasgomba kicsit csípős zamata kecsegtet. Kakaó por és keserű csokis nyomokban érezhető íz is van benne. Kiváló húzása van, a füstösséget kedvelők whiskyje ez az ital.
Lecsengés: Közepesnél jóval hosszabb, gyümölcsös-füstös-édes, fűszeres.
Szín: Sárga.
Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.
Próbáld ki ezt az ínyenceknek való kiváló itókát! EGGS!
Érdekesség:
" A Benromach Peat Smoke sorozat whiskyeinek alapanyagául erősen tőzegelt árpát használnak, amelynek füstösségi fokát évről évre változtatják. A gyakorlottabb whisky ivóknak kiváló lehetőség arra, hogy felmérjék a tőzegesség különböző szintjei hogyan befolyásolják a Benromach karakterét.
Ezt a whiskyt egészen komoly füstösség jellemzi (fenol tartalma 53ppm). Komplex, intenzív ital kiegyensúlyozva Speyside gyümölcsös eleganciájával."
Vélemények
Én is értékelek »