Benromach Organic Single Malt Scotch whisky 0,7 43% pDD
Termékismertető
Benromach Organic Single Malt Scotch whisky 0,7 43% pDD
Származás: Skócia, Speyside
Gyártó: Benromach Distillery, a palckozó a Gordon & MacPhail
Alapanyag: Árpa
Érlelés: Bourbon és sherrys tölgyfa hordóban.
Illat: A Benromach Organic Single Malt Scotch whisky 0,7 43% pDD megillatozása során az intenzív pörkölt fás, tölgyes aromák jelentkeznek be legelőször. Olajosmagvak pörkölt változatainak a szépséges illatai mellett mézes, mazsolás, sherrys zamatok tűnnek fel. Lekerekített, selymes és simogató gőzei vannak. Fűszeres, citrusos, narancshéjas egy icipicit.
Íz: A Benromach Organic Single Malt Scotch whisky 0,7 43% pDD gyakorlati megkóstolásakor érezhetjük az édes, kissé füstös, pörkölt fás, gyümölcsös íz jegyeket. Sokféle és nagyon összetett, komplex aromákkal bír. Mézes, mazsolás, gyömbéres, kicsit a fa miatt kesernyés, citromfüves zamatai finom érzést kölcsönöznek a kóstoló ajkaknak. Fűszeressége, selymessége a hordós érlelés eredménye. Kiváló húzású itóka.
Lecsengés: Közepesnél sokkal hosszabb, fás, égetett fás, gyümölcsös-füstös-édes, fűszeres.
Szín: Sötét sárga, borostyán.
Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.
Ismerd meg ezt az organikus, természetes alapanyokból készült italt! EGGS!
Érdekesség:"Csak természetes alapanyagokat tartalmaz. Az Organic gyártását az elejétől a végéig – a nyersanyagoktól kezdve a lepárláson és érlelésen keresztül a palackozásig - szigorúan ellenőrzi a legbefolyásosabb, környezettudatos termékeket támogató brit szervezet a The Soil Association.
Legfontosabb alapanyagok: a friss forrásvíz a közeli Romach hegység forrásából, a legfinomabb bio árpa. Mindemellett még arra is figyelnek, hogy az amerikai tölgyfahordókhoz felhasznált fa olyan erdőből származzon, amely bizonyítottan környezetbarát gazdálkodást valósít meg."
Vélemények
Én is értékelek »