Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Glengoyne 10é Single Malt scotch whisky 0,7 40% pDD

glengoyne-10e-2.jpg
glengoyne-10e-2.jpg
Cikkszám: 2808
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2022-05-18
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 25 729 Ft / 1 l
Ár: 18 010 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 18010 Ft 18010

Termékismertető

Glengoyne 10é Single Malt scotch whisky 0,7 40%

 

Származás: Skócia, Highland
Gyártó: Glengoyne Whisky Distillery (Glenfiddich tulajdonosa)
Alapanyag: Árpa
Érlelés: Tölgyfahordó, 10 év. (spanyol tölgyfa, amelynek a fáját 6 évig szárítják, majd 2,5 évig Oloroso Sherry megy bele, és csak az után a Gelngoyne whisky)

Figyelem! Nincs tőzeg felhasználás a gyártás során!

Illat: A Glengoyne 10é Single Malt scotch whisky 0,7 40% páráiban az alul látható érdekességek között leírt különösen gondos előkészítési és lepárlási eljárás miatt édes, malátás, gabonás, kelő kenyér, nyerstészta illatai az elsődlegesek. Virágillat, szárított széna, fűszernövény, aszalt gyümölcsök zamata kétségtelen a kipárolgásában. Mogyoró, mandula, kicsi dió, csokoládé, fahéj, zöld alma, narancs és vanília uralja az aroma rétegek egy részét. A hordós és dongás jellemzői is nagyon kellemesen hatnak a kiváncsi orra.

Íz: A Glengoyne 10é Single Malt scotch whisky 0,7 40% kóstolásakor édes, malátás, szárított gabonás, szénás, gyógynövényes, fűszernövényes, remek ízek kerülnek elő. Kandírozott narancshéj, citrusok illó olaja és fahéj, kakaó, csokoládé, valamint a hordós, tölgyes fanyarság, a sherrys hordó mély gyümölcsössége, almás jelleg olvad össze a komplex zamat rétegekben. Selymesen és bársonyosan érinti a nyelvet, szájat. Kiváló italról van szó. 

Lecsengés: Nagyon szépen oszlanak el az édes, malátás ízek a távolodó kóstolási élményen át.

Szín: Sötétebb sárgás.

Így kóstold meg: Tisztán, 18-21 fokon, hűtve majd jéggel,- természetesen whiskys kristálypohárban!

Vedd le a polcról, vidd haza és ismerd meg! Eggs!

 

Érdekesség: 

"Skóciában, a Skót Alföld és Felföld szoros határánál terül el az a terület amelyen a Glengoyne lepárló tevékenykedik. Sok vélemény szerint ez az egyik legszebb üzem.

1833-ban kezdődött a Glengoyne pályafutása, és láss csodát a vadludak a címerben és a logóban a kelta ősökre utalnak.
Kreáltak az "ars poeticajukhoz" egy jelszót is, ami így szól:  "Worth the Wait", tehát magyarra fordítva "megérte várni".

Ragaszkodnak a régi technológiához, amelynek a lényege a következő:
Meleg levegőn (nem tőzegfüstön) szárított árpamalátát talán a skót whiskygyártás  leglassabb desztillálási metódusával párolják le. Ennek a logikai alapja az, hogy a párlat az üstben a többihez képest többet érintkezik a rézzel, így megtisztul, a nemkívánatos anyagok és alkotók nem kerülnek bele az italba. A végeredmény egy teljesen, tökéletesen tiszta, édeskés ízű, aromás whisky."

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!