Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Termékek

Egyedülálló raktárkészletünk,
több mint 2200 italkülönlegessége közül választhatsz!

Glengoyne 21é Single Malt scotch whisky 0,7 43% pDD

1_2050.jpg
1_2050.jpg
Cikkszám: 2805
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2018-10-12
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 86 086 Ft / 1 l
Ár: 60 260 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 60260 Ft 60260

Termékismertető

Glengoyne 21é Single Malt scotch whisky 0,7 43% pDD

 

Származás: Skócia, Highland
Gyártó: Glengoyne Whisky Distillery (Glenfiddich tulajdonosa)
Alapanyag: Árpa
Érlelés: Tölgyfahordó, 21 év. (spanyol tölgyfa, amelynek a fáját 6 évig szárítják, majd 2,5 évig Oloroso Sherry megy bele, és csak az után a Gelngoyne whisky)

Figyelem! Nincs tőzeg felhasználás a gyártás során!

Illat: A Glengoyne 21é Single Malt scotch whisky 0,7 43% pDD a csúcs terméke az alkotóknak. A türelem, a kivárás extra mintapéldánya a 21 éves érleléssel. Minden igaz állítás, amit a 18 évesnél leírtunk, - és bár azt kell mondani, hogy egy kicsivel jobb, még jobbak a párái, jobban siklik lefelé  a torkokban, valójában tényleg meg kell próbálni!

Kezdjük is az elején, az illatokkal. Igaz rá, hogy: extra módon selymes és selyem lepelként vonja be belülről az érdeklődő szaglószervet, és még csak az illatainak a megismerésénél tartunk. Páráiban csuda finom parfümök jelentkeznek be! Édes, krémes malátás, olajos gabonás, frissen kelő kenyér, nyerstészta és éppen kisült kenyér illatai a meghatározóak. Majd sorban kiemelkednek az aszalt gyümölcsök, alma, körte, szilva, banán, sült és mangó aromája, valamint a finom pörkölt kókusz és a karakteres gyömbér. Aztán, mint a 18 évesnél, folytatódik a zamat özön, azaz jön a virágillat, szárított széna, fűszernövény, baracklekvár zamata kétségtelen a kipárolgásában. Mogyoró, mandula, kesudió, csokoládé, fahéj, zöld alma, narancs és vanília a következő. A tölgyfahordós, sherrys hordós és dongás jellemzői meghatározóak.

Íz: A Glengoyne 21é Single Malt scotch whisky 0,7 43% pDD maga a csúcs, az amerikai szlengben "cool" szót használnák rá! A 18 évesnél minden jellemzője meg van, de ez a 21 éves még mélyebben és dúsabban szolgáltatja a zamatokat.

Tehát: Mindenek előtt egy édes whisky-olajként, vagy krémként éljük meg az első kortyokat. Malátás, gabonás, szárított gabonás, szénás, gyógynövényes, fűszernövényes, baracklekváros, szilvalekváros, narancslekváros, remek ízek bukkannak fel a rendkívülien összetett, komplex és számtalan rétegben. Kandírozott narancshéj, citrusok bódító illó olaja és fahéj, kakaó, csokoládé, karamell, méz, szegfűszeg, kardamon, borsikafű, lágy vanília, valamint a hordós, seherrys hordós gyümölcsösség, tölgyes ódon zamat, almás jelleg olvad össze a frenetikus kortyokban. Selymesen és bársonyosan csábítja a szomjas ajkat. Kiválóan megalkotott remekmű.  hatalmas élmény.

Lecsengés: Nagyon hosszan, olajos, krémes, parfümös gyümölcsös, pörkölt, hordós, fűszeres zamat rétegek garmadával a szánkban siklik tova.

Szín: Barnásba hajló sötét borostyán

Így kóstold meg: Tisztán, 18-21 fokon, hűtve majd jéggel,- természetesen whiskys kristálypohárban!

Nagy alkalmakra, nagy ünnepekre válaszd ezt a fantasztikus itókát! Eggs!

 

Érdekesség: 

"Skóciában, a Skót Alföld és Felföld szoros határánál terül el az a terület, amelyen a Glengoyne lepárló tevékenykedik. Sok vélemény szerint ez az egyik legszebb üzem.

1833-ban kezdődött a Glengoyne pályafutása, és láss csodát a vadludak a címerben és a logóban a kelta ősökre utalnak.
Kreáltak az "ars poeticajukhoz" egy jelszót is, ami így szól:  "Worth the Wait", tehát magyarra fordítva "megérte várni".

Ragaszkodnak a régi technológiához, amelynek a lényege a következő:
Meleg levegőn (nem tőzegfüstön) szárított árpamalátát talán a skót whiskygyártás  leglassabb desztillálási metódusával párolják le. Ennek a logikai alapja az, hogy a párlat az üstben a többihez képest többet érintkezik a rézzel, így megtisztul, a nemkívánatos anyagok és alkotók nem kerülnek bele az italba. A végeredmény egy teljesen, tökéletesen tiszta, édeskés ízű, aromás whisky.

Az Ian Macleod független, családi kézben lévő palackozó által tulajdonolt lepárló a skót alföld és felföld határán fekszik, gyönyörű környezetben. A Skócia legszebbjei közé tartozó üzem látogatóközpontja népszerű turisztikai célpont, évente 40 ezren is megfordulnak itt, és vesznek részt a hordókóstolással egybekötött whiskytúrákon.

A Glengoyne single maltjai 2012 őszén nagy változáson mentek át: új külsőt kaptak, valamint kibővült a lepárló termékválasztéka is. A már meglévő 10, 12 és 21 éves érlelések mellé, whiskysorukba beemelték a 15, a 18 (a 17 éves helyett), és a kormeghatározás nélküli, hordó erősségű palackozásokat.

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!