Clontarf Classic Blend + pohár 0,7 40% pDD
Termékismertető
Clontarf Classic Blend + pohár 0,7 40% pDD
Származás: Írország
Gyártó: Castle Brands (Coolay Whiskey Distillery)
Alapanyag: Gabona, - Single Grain
Érlelés: Fahordóban, ex-bourbon, ex-sherry, néhény éven át (függően attól, hogy milyen a minősége - palackozzák).
Érdekesség: Háromszor párolják le.
Illat: A Clontarf Classic Blend irish whiskey 0,7 40% első illataiban az orrunkban van az a totális selymesség, amely az ír whiskey-k jellemzője, elsősorban a 3-szoros lepárlás miatt. Édeskés, gabona malátás, erősen gabonás, finoman megpörkölt malátás jegyei bizony megkapóak. A használt, kétféle hordós érlelés kellően hosszú volt a megfelelő minőség eléréséhez, és azért, hogy éreztesse a zamatokban a lehető legjobb hatását. Fűszeres, de csak enyhén, gyümölcsös, kandírozott gyümölcsös, fahéjas, citrusos, vaníliás.
Íz: A Clontarf Classic Blend irish whiskey 0,7 40% kitöltése és megillatozása után az ízeiben az összetett érlelés kellemes hatásait azonnal érezhetjük. Édeskés, kicsit száraz, pörkölt gabonás, kicsit kelt tésztás, sült kenyeres, tósztkenyeres, gyümölcsös, enyhén füstös, vaníliás, kicsit fahéjas, citromfű és a citrusok jelenléte kimutatható a többedik kortyban. Krémes, lágy, selymes, bársonyos,- semi durva aroma!
Lecsengés: Közepesen hosszú, édeskés és gyümölcsös, hordós, gyümölcsös.
Szín: Aranysárga.
Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskey-s pohárban.
Meg kell kóstolni a nem annyira a rivaldafényben lévő nemes párlatokat is! Eggs!
Érdekesség:
"A Clontarf Classic Blend irish whiskey 0,7 40%
Az Írország déli részén, Cork megyében található Midleton lepárló a whiskeyk legszélesebb palettáját gyártja.
Clontarf Dublin egyik külvárosa, ahol az 1014-es híres ütközet zajlott Boru kelta király és a vikingek között, természetesen az előbbiek győzelmével.
A Clontarf Classic Blend a maga nemében egyedül álló Single Grain whisky, hiszen érlelés után egy aktív szenes szűrésen megy keresztül, hihetetlen lágyságot eredményezve.
Semmilyen karcosság, vagy durva íz-hatás nem zavarhatja me az ízlelő bimbókat, de kellemes melegség járja át minden porcikánkat."
Vélemények
Én is értékelek »