Termékeink

Cardhu 12é Single Malt whisky 0,7 40% pDD

cardhu12.jpg
Cikkszám: 277
14 720 Ft

termekismerteto

Cardhu 12é Single Malt whisky 0,7 40% pDD

Származás: Skócia, Highland, Speyside
Gyártó: Chardu Whisky Lepárló
Alapanyag: Árpa

Érlelés: 12 éven át, tölgyfa hordóban.

Illat: A Cardhu 12é Single Malt whisky 0,7 40% pDD megillatozása bizony egy afféle ünnep a whisky kedvelőnek. A kiöntésekor azonnal megcsapja az orrot a remek gyümölcsösség - benne a körte, alma, egres, narancs aromáival, amely persze a malátás, kissé füstös, kicsit édeskés alap zamatokkal párosul. Bársonyos, olajos, dús aromákkal megáldott, nagyon kellemes kipárolgásó itóka. 

Íz: A Cardhu 12é Single Malt whisky 0,7 40% pDD ízeinek a megismerése, a megkóstolása első pillanataiban a malátás édeskésség, az enyhe füstösség, a hordós aromák, a pörkölt jegyek a meghatározóak. Körte, érett alma, kicsi szilva és az egres adja ki a gyümölcsösség fő pilléreit. Kevéske vanília és fahéj, csipetnyi kakaó és csokoládé van még jelen. Fűszeresságe pont kellő. Gyógynövényes, szárított gyümölcsös.  

Lecsengés: Kellően hosszú, malátás, fadongás, édeskés, aromás, kissé füstös, pörkölt dongás, gyümölcsös.

Szín: Sárga - világos barnás

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Csapj egy hevenyészett esti whiskyzést és bátran önts a poharakba!  Eggs!

Érdekesség:

A Cardhu egy izgalmas és speciális whisky egy igazán különleges üvegben. A kiváló minőség és a tökéletes forma együtt jár az esetében. Nyilván ez a két ok miatt a vásárlók által az egyik legkedveltebb termék a Whisky kategóriában.

A Mannoch hegyből fakadó forrás kristálytiszta és lágy víze, valamint a gondosan kiválasztott, csíráztatott árpa a két legfontosabb alkotó eleme ennek a whisky különlegességnek,- az érlelés fontsságáról nem megfeledkezve!

A hattyúnyakú réz lepárló üstökből lassan, cseppenként kicsorduló nemes szesz minimum 12 évig érlelődik az öreg tölgyfahordókban, hogy magába szívhassa annak aromáit.

 

Facebook

Ajánlott termékeink

Legfrisebb híreink

Főiskolásoknak – Egyetemistáknak

 A főiskolásoknak – egyetemistáknak (csak a 18 évet betöltötteknek ) saját diákigazolvány felmutatása esetén a nem akciós termékekből 4 % kedvezményt adunk italboltunkban.

  • Nemzeti Dohánybolt Régi trafikosként várjuk kedves vásárlóinkat a legszélesebb termékválasztékkal!
  • ARMAND DE BRIGNAC GOLDMagyarországi premier! Üzletünkben kapható a világ No. 1. Pezsgője az ARMAND DE BRIGNAC GOLD! armanddebrignac.com Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Koktélok