Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Caol Ila 25é Single Malt Scotch whisky 0,7 43% pDD

Caol_Ila_25y.jpg
Caol_Ila_25y.jpg
Cikkszám: 2760
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2022-02-25
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 139 243 Ft / 1 l
Ár: 97 470 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 97470 Ft 97470

Termékismertető

Caol Ila 25é Single Malt Scotch whisky 0,7 43% pDD

Származás: Skócia, Islay
Gyártó: Caol Ila Lepárló
Alapanyag: Árpa

Érlelés: 25 éven át fahordókban.

Illat: A Caol Ila 25é Single Malt Scotch whisky 0,7 43% pDD megismerése első fázisában már az is aranyat ér, hogy az orrunkon keresztül élvezeteket kaphatunk, de még milyet! A pohárból kiáramló tömény, sűrű, dús, olajos és krémes zamatok mennyeiek. Nem túl füstös, de a tőzeg érett formában jelen van. Édes, kellően száraz is nagyon érdekes módon. Aszalt szilva, füge, méz, kandírozott körte, szárított gyümölcs, szárított virágok, gyógynövények nemes aromái jelzik határozott jelenlétüket. Lágy pörkölt komplex zamatok a mogyoróé, a manduláé és a dióé, a hordóé jelentkeznek. Fahéj, pörkölt kókusz, kávé, kakaó, csokoládé a következő szakasz. Csodás selymességet érzünk a szaglószervünk elbódult részeiben.  

Íz: A Caol Ila 25é Single Malt Scotch whisky 0,7 43% pDD megkóstolását türelmetlenül várva, túl az illatokon az első korty édeskés, kissé füstös és szinte letaglózóan mélyen beágyazott számtalan íz anyaggal le is zsibbasztja az ízlelő bimbókat. Szilvás, áfonyás, körtés, kandírozott narancshéjas, grapefruitos, szárított gyümölcsös hihetetlen finom aromái a helyén vannak, és nem akarunk a pohártól tágítani. Enyhe pörkölt íz-sztráda emelkedik ki úgy a 3.-4. kortynál, benne a mogyoróvajas, fügés, mézes, mazsolás, malátás és gabonás, hordós zamatokkal. Fűszeressége olyan mély, hogy szinte szétválaszthatatlanok a rétegek. Pici fehérbors, kakaó, vanília, gyömbér és kávé, csokoládé kerül elő. Úgy csúszik, hogy szinte egyszerre, egyben huppan le a kóstoló szájba a korty. 

Lecsengés: Nagyon hosszú, rendkívül aromás, füstös, pörkölt dongás, gyümölcsös, fűszeres, malátás, fás, édeskés végjátékkal enyészik el az idő múlásával.

Szín: Sötét sárga - barnás

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Ezt az italt a Nagy Ünnep előtt szerezd be, becsüld meg a bárszekrényedben és az adott pillanatban kicsi kortyokban élvezd! Eggs!

 

Érdekesség:

" A Caol Ila lepárló nagy becsben van tartva a malt whisky rajongók körében.

Tulajdonosáról, az italipari óriás Diageo-ról viszont sokan úgy gondolják, hogy mostohán bánik malátawhisky részlegével, a termelést sok lepárlóban minimális szinten tartja, a nem-standard palackozásokat viszont túlárazza.

Erre látszik rácáfolni a Caol Ila 2010-ben megjelent 25 éves párlata, amely egészen jó ár-érték arányt képes felmutatni."

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!