Ital és trafik üzletünkbe eladót keresünk! - Kattints az "Álláslehetőségek" menüpontra!

Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Macallan 18é Single Malt Scotch whisky 0,7 43% pDD

macallan-18-e-triple-cask.jpg
macallan-18-e-triple-cask.jpg
Cikkszám: 2742
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2020-09-18
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 187 286 Ft / 1 l
Ár: 131 100 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 131100 Ft 131100

Termékismertető

Macallan 18é Single Malt Scotch whisky 0,7 43% pDD

Származás: Skócia, Highland
Gyártó: Macallan Whisky Distillery
Alapanyag: Árpa

Érlelés: 18 évig, 3 féle amerikai tölgyfa hordóban - triple cask 

Érdekesség: Eredetileg csak a spanyol Jerez tartományból származó fahordókban érlelték a whiskyt, de 2004.-ben részben, - második fázisként az érlelésben - áttértek az amerikai Bourbonos hordókra. Ezek a whiskyk a "Fine Oak" érlelésűek.

Illat: A Macallan 18é Single Malt Scotch whisky 0,7 43% pDD kipárolgásaiban messze kiemelkedik a 18 év mély nyugalom extra finom aromája. A szaglószervet teljesen telíti a sok finom illat. Krémes, olajos, virágos, szárított virágos, nektáros, édeskés, kakaós, csokis, gyömbéres párái vannak. Csodás a fadongás, kissé ódon-jellegű érdekes aroma. Érezhető benne a mandula, dió, kesudió és a fahéj, kókusz zamata is. Enyhe nagyon jól eloszló fűszeressége is pont jó. Talán furcsa ez a sok íz felsorolás, de 4-8 lég-kortyban ez mind benne van.

Íz: A Macallan 18é Single Malt Scotch whisky 0,7 43% pDD gyakorlati megkóstolásakor, az első kiöntött kortyában realizáljuk, hogy ez egy messze kiemelkedő, csúcs minőség, kiváló élvezeti értékkel bíró, a luxus kategóriába tartozó minőségű ital. Az első benyomás az édes, gabonás, árpás, malátás, ódon-fahordós, kicsit csípős-tölgyes, cédrusos, citrusos, pörkölt kókuszos, datolyás, fügés, narancsos ízek összhatása. Enyhe pörkölt dió, mogyoró, mandula, kesudió, fahéj, karamell, méz, mazsola fedezhető fel sokadik íz rétegként. Csokis, karamellás, pörkölt kávés. Nagyon jó kortyolni, selymes, bársonyos, remek whisky.   

Lecsengés: Nagyon hosszú, édeskés, öreg fahordós, pörkölt malátás, pörkölt magvas, kissé füstös, fűszeres.

Szín: Aranysárga - borostyán

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Egy ilyen palack ital felnyitása maga is egy nagy ünnep! Értékeld! Eggs!

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!