Termékeink

Bushmills Black Bush 0,7 whisky 40%

bushmills-black-bush.jpg
Cikkszám: 267
8 670 Ft

termekismerteto

Bushmills Black Bush 0,7 whisky 40%

Származás: Írország
Gyártó: Bushmills Distillery
Alapanyag: Árpa, gabona

Érdekesség: A gourmet fogyasztók szerte a világon igen nagyra becsülik a Black Bush-t. Hajdanán ezt a házasítást a whiskey rajongók likőr-whiskeynek titulálták utalva ezzel is lágy, sherrys és gyümölcsös jegyeire.

Ez a lepárló kapta meg a világon először a hivatlos whisky előállítási engedélyt.

Ezt a whiskyt az árpa alapú single malt és a gabona alapú grain whisky háziasításával készítik, Oloroso hordóban érlelik, háromszor párolják minden alkotóját, tőzeget nem használnak.

Illat: A Bushmills Black Bush whisky egy remek kipárolgásokkal megáldott kiváló whisky. Az orrunknak minden esetre tetszik amit érez. Gyümölcsös, lágy selymes, hordós, mazsolás, karamellás, pörkölt és tósztos aromái elragadóak és bizony a kortyolás szabad művészetére sarkallnak. Nagyon szépen megkevert és persze érlelt a whisky már az illataiban, - hát még ha belevágunk a kóstolásba! 

Íz: A Bushmills Black Bush whisky ízeiben rengeteg réteg és al-réteg alakult ki, ami köszönhető az ex-sherrys hordónak és persze a remek alapanyagoknak. Az árpa-gabona maláta karamellás, édeskés de még is száraz ízei kifejezetten finomak. A citrusok jelenléte nem kérdéses, a használt oloroso hordó pedig lekerekítette, bársonyossá tette ezt a nemes nedűt. 

Lecsengés: Igen hosszú, az édesség és a pörkölt-karamellás sherrys íz marad a végére

Szín: Aranysárga.

Így kóstold meg: Előszrö 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskis pohárban.

Legyen egy nyugodt délutánod és estéd e klassz itallal melletted!

Facebook

Ajánlott termékeink

Legfrisebb híreink

Főiskolásoknak – Egyetemistáknak

 A főiskolásoknak – egyetemistáknak (csak a 18 évet betöltötteknek ) saját diákigazolvány felmutatása esetén a nem akciós termékekből 4 % kedvezményt adunk italboltunkban.

  • Nemzeti Dohánybolt Régi trafikosként várjuk kedves vásárlóinkat a legszélesebb termékválasztékkal!
  • ARMAND DE BRIGNAC GOLDMagyarországi premier! Üzletünkben kapható a világ No. 1. Pezsgője az ARMAND DE BRIGNAC GOLD! armanddebrignac.com Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Koktélok