Termékeink

Bushmills 10é Single Malt Irish whiskey 1,0 40% pDD

1_230.jpg
Cikkszám: 265
15 740 Ft

termekismerteto

Bushmills 10é Single Malt Irish whiskey 1,0 40% pDD

Származás: Írország
Gyártó: Bushmills Distillery
Alapanyag: Árpa, gabona

Érlelés: fahordóban 10 évig

Érdekesség: A Bushmills 10 éves Single Malt-jának összes aromáját, zamatát nyilván egyrészről a háromszoros lepárlás, a tőzegfüst hiánya és a hosszú tölgyfahordós érlelés adja. 1987-ben került először palackba.

Ez a lepárló szerezte meg a hatóságoktól a világon először a hivatlos whiskey előállítási engedélyt.

Illat: A Bushmills 10é Single Malt Irish whiskey 1,0 40% pDD első lég-kortyai kapcsán egy remek kipárolgásokkal megáldott kiváló whiskey-t ismerhetünk meg. Csodás gyümölcsösség és légy krémesség már a páráiban is átjön, ha beleszimatolunk a pohárba. Tölgyfás, fahéjas, karamellás, édes, fűszeres, citrusos, kicsit kakaós-csokoládés zamatok a jellemzőek. Kifejezetten bársonyos, nagyon finom italról van szó,- és ez a gőzeinek a megismerésekor is egyértelművé válik.  

Íz: A Bushmills 10é Single Malt Irish whiskey 1,0 40% pDD ízeiben a következő ízeket fedezhetjük fel egymás után, rétegekben feltárulkozva: Édeskés, dús, krémes, lágy, gyümölcsös, cédrusos, citromfüves, kakaós, csokoládés, fahéjas, malátás, gabonás, tölgyfás, kardamonos, pörkölt mogyorós, mandulás. A hosszú érlelés elsimitotta az aroma rétegeket, és egy nagyon jó húzású italt kaptunk a poharunkba. 

Lecsengés: Igen hosszú, az édesség és a pörkölt-karamellás, mogyorós, fahéjas íz marad a végére

Szín: Aranysárga.

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskey-s pohárban.

Hívd meg a testvéreidet és pár korty ital mellett érezzétek jól Magatokat! Eggs!

 

Facebook

Ajánlott termékeink

Legfrisebb híreink

Főiskolásoknak – Egyetemistáknak

 A főiskolásoknak – egyetemistáknak (csak a 18 évet betöltötteknek ) saját diákigazolvány felmutatása esetén a nem akciós termékekből 4 % kedvezményt adunk italboltunkban.

  • Nemzeti Dohánybolt Régi trafikosként várjuk kedves vásárlóinkat a legszélesebb termékválasztékkal!
  • ARMAND DE BRIGNAC GOLDMagyarországi premier! Üzletünkben kapható a világ No. 1. Pezsgője az ARMAND DE BRIGNAC GOLD! armanddebrignac.com Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Koktélok