Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Ballantines Whisky 12é.0,7 40%+2pohár pDD

ballantines81.jpg
Cikkszám: 2648
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2018-08-01
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 15 229 Ft / 1 l
Ár: 10 660 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 10660 Ft 10660

Termékismertető

Ballantines Whisky 12é.0,7 40%+2pohár pDD

Származás: Skócia
Gyártó: Ballantines Distillery
Alapanyag: Árpa

Érlelés: 57 féle whiskyből, 12 éven át, tölgyfa hordóban.

A Ballantine's whiskyt Dumbarton városában blendel-ik (keverik), palackozzák, a normál érlelési esetben 57 féle maláta whiskyből, + a saját lepárlójában főzött kukoricawhiskyből.

Illat: A Ballantines Whisky 12é.0,7 40%+2pohár pDD megillatozása a cimke elolvasása után és a 12 éves érlelés tudatában egy nagyon izgalmas feladat a kóstoló számára. Az első szippantásnál rájövünk, hogy itt és most nagyon finom élvezetekben lesz része az orrnak, majd az ajkaknak. Krémes, sűrű, dús, kicsit füstös, de inkább hordós zamatok kelletik magukat. Vaníliás, pörkölt malátás, édeskés, fahéjas, mogyorós és mandulás, kakaós, csokis illat-aromák tűnnek fel. Fűszeres, kicsit gyömbéres, kardamonos, szuper illatokkal bír. 

Íz: A Ballantines Whisky 12é.0,7 40%+2pohár pDD legelső kortyait már alig várja a kóstoló ajak, na és nem is csalódik. Bársonyos, krémes, selymes, ódon-hordós, vaníliás remek italról van szó. Igazi kóstolási csemege ez az ital. Mély íz rétegeiben előfordulnak sorra a magas fokú élvezeti élményt jelentő pörkölt mogyorós, diós, kesudiós és a fahéjas, kávés, karamellás ízek. A kortyok, simogatnak, kellemesek, csúsznak. Malátás, gabonás, kicsit füstös, de inkább picit pipáns zamatai bizony nagyon finomak.

Lecsengés: Kifejezetten hosszú, érett fahordós, édeskés, pörkölt olajos magvas, malátás, fűszeres, fahéjas ízzel tűnik tova.

Szín: Sötét sárgás, barnás

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Ha egy 12 évig a fahordó nyugalmát élvező whiskyvel akadsz össze, akkor nagyjából ezt kapod, ezt várhatod! EGGS!

Érdekesség: 

A Ballantines világhírű whiskyt 1827-ben Edingburgban kezdték gyártani, érlelni, palackozni. Nagyon érdekes, hogy egy fiatal titán, a 18 éves George Ballantine volt az "elkövető"! Az elején egyszerű szeszkereskedő volt a csapata. Generációról generációra szállt a tudás és a cég, majd a fia, és az unokája odáig fejlesztette a társaságot, hogy a Királyi Udvar beszállítója lett. 

Az ital arc-cimkéjén ma is ott a szöveg, miszerint Viktória királynő és VII. Edward király is poharazgatott a nedűikből.  

Az USA szesztilalma ellenére ők szállítottak whiskyt az amerikai szomjas ajkaknak.

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!