Termékeink

Guinness ír fekete sör 0,33 üveges

guinness_0,33.jpg
Cikkszám: 263
780 Ft

termekismerteto

Guinness ír fekete sör 0,33 üveges

 

Származás: Írország
Sörfőzde: Guinness
Ital típusa: Fekete sör ( valósában pirosas barna )
Alapanyag: Pörkölt Árpamaláta, komló, élesztő
Alkohol fok: 4,2 % vol.


Érdekesség: A Guinness márkanév összenőtt Írországgal, a márka logójában a hárfa is erre utal. Világhírű sör. A Guinness stout típusú sör. Különlegessége, hogy a gyártási folyamat során nitrogén-széndioxid gázkeveréket adnak hozzá, melynek habmolekulái sokkal kisebbek, mint a szénsavgázé, ez eredményezi a krémszerű, tartós habkoronát. 

A Guinness Draught prémium minőségű sör kemény, kerek, jó ízűen frissítő, habja krémszerű. Sűrű rubinvörös (tartsuk a fény felé és látni fogjuk, hogy nem fekete) színét az erőteljes pörkölésű árpának/malátának és a kesernyés ízét a magas komlótartalomnak köszönheti. Nemes jellegét, kemény de még is lágy aromáit a Wicklow hegységből származó kristálytiszta forrásvíz valamint a nagyon régi egyedi főzési eljárás biztosítja

Illat: Ez a fekete ( valóságban pirosas-barna a fény felé tartva ) sör a tökéletesre pörkölt árpa és annak malátája alapján egy kávés, pörkölt mogyorós és mandulás, csokoládés, kakaós illatot enged el a kiöntés után. Kesernyéssége már az aromás kipárolgásában jelen van.  

Íz: Az íze első jellemzője a pörkölt , keserű íz. Utána már jobban "sör kezd lenni " - és megérkezik az árpa íze. A kakaó, karamell, keserű csoki és a pörkölt magvak jellegzetes frissítő-üdítő hatása kifejezett. Jól megalkotott, szép fekete sör, amit csak lehűtve fogyasszunk ! 

Lecsengés: Kesernyés és hosszú.

Szín: Fekete, fényben pirosas-barna.

Hab: Kérmszínű, kemény, sűrű, aromás illatot áraszt.

Így kóstold meg: Hidegen üvegből vagy kiöntve egy szép pohárban, korsóban. Olyan sörfalatot tálalj, ami passzol !

Ropj egy ropogós ír táncot mellé ! Eggs !

Facebook

Legfrisebb híreink

Főiskolásoknak – Egyetemistáknak

 A főiskolásoknak – egyetemistáknak (csak a 18 évet betöltötteknek ) saját diákigazolvány felmutatása esetén a nem akciós termékekből 4 % kedvezményt adunk italboltunkban.

  • Nemzeti Dohánybolt Régi trafikosként várjuk kedves vásárlóinkat a legszélesebb termékválasztékkal!
  • ARMAND DE BRIGNAC GOLDMagyarországi premier! Üzletünkben kapható a világ No. 1. Pezsgője az ARMAND DE BRIGNAC GOLD! armanddebrignac.com Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Koktélok