Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Johnnie Walker Black Label Whisky 0,7 pDD 40%

1_282.jpg
1_282.jpg
Cikkszám: 2604
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2022-11-24
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 18 543 Ft / 1 l
Ár: 12 980 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 12980 Ft 12980

Termékismertető

Johnnie Walker Black Label Whisky 0,7 pDD 40%


Származás: Skócia, Islay
Gyártó: Johnnie Walker Whisky Distillery
Alapanyag : Árpa

Érlelés: Nagyon hosszan, 12 éven át, nemes tölgyfahordóban. A Black Label-t legalább 40 féle whisky keverékéből állítják elő a keverő mesterek. A világ legkeresettebb 12 éves skót whiskyje.

Illat: A Johnnie Walker Black Label whisky egy olyan blended (kevert) nemes ital, amelyet nem véletlenül tartanak a kategóriájában az egyik, - ha nem az első - legjobbnak. A kipárolgásaiban érezzük a jó értelemben vett kort, a 12 évet, amelyet fénytől elzárva a fahordóban nyugodott, pihent. nagyszerűen megalkotott, összetett és harmonikus illat-világgal rendelkezik. Icipicit füstös csak, az árpamaláta, a citrusok, a fűszerek, a szárított gyógynövények ott szunnyadnak benne és csak a megillatozásra várnak. 

Íz: Az édeskés-száraz ízek egymás után kerülnek elő. A hordódonga, a vanília, karamell, tószt, pörkölt kávé, pörkölt kókusz és az olajos magvak remek elegyet alkotnak. A gyümölcsössége nagyon jó, elsőként a szilva, körte, dió ízei kerülnek előtérbe. Lágy füstössége, kakaóssága csak fokozza az élvezetet. Nagyon szépen, hosszan megérlelt olyan whisky, amely annyiszor ad le más és más íz-halmazt, ahányszor megkóstolod. 

Lecsengés: Kellemes, édeskés-száraz, jó hosszú, gyümölcsös, enyhén füstös.

Szín: Közepes, inkább sötét sárga

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály whiskys poharat, majd 18-21 fokon először, és hűtve jéggel másodszor és harmadszor is (!) próbáld ki !

Kedves egészségedre, tovább ne hezitálj !


Érdekesség a szakértő tollából:

" 1820.-ban, Kilmarnockban alakult meg az első gyár. Évi 130 millió üveget, 200 országba szállítanak jelenleg, és állandóan fejlesztenek.

A Black Label a legrégebbi darab a Walker termékpalettáján, ( 1865.-től ) amely többek között a sikert is meghozta a család számára.

A Red az 1902-től, a Swing a 30-as években, a Green, Gold és Blue névre hallgató változatok pedig csak a 90-es években lettek először kikeverve.

A világ legkeresettebb deluxe skót whiskyje. A szakértők a prémium blend kategória egyik csúcsának tartják. Több mint 40-féle összetevőjének mindegyike legalább 12 éves érlelésű, amitől az ital rendkívül komplex, testes, mégis lágy. Fő alkotóeleme, az ital "szíve" a 12 éves érlelésű felföldi maláta whisky, a Cardhu. "


VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!