Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Glenfarclas 21é Single Malt Scotch whisky 0,7 43% pDD

glenfarclas_21y.jpg
glenfarclas_21y.jpg
Cikkszám: 2573
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2021-12-15
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 53 229 Ft / 1 l
Ár: 37 260 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 37260 Ft 37260

Termékismertető

Glenfarclas 21é Single Malt Scotch whisky 0,7 43% pDD

 
Származási hely: Skócia
Régió: Highland, Speyside
Lepárló: Glenfarclas Whisky Distillery
Ital típus: Single Malt
Érlelés módja: Fahordóban érlelt, 21 éven át
Hordó típusa: Ex-Sherry hordó, Oloroso sherry hordó

Limitált kiadás!
 
Illat: A Glenfarclas 21é Single Malt Scotch whisky 0,7 43% pDD első kitöltése után mennyei kipárolgásokkal találkozik a kiváncsi szaglószerv. Egy darabig csak csodálkozunk....! Malátás, pörkölt malátás, édeskés, kicsit füstös, picit tőzeges, kellemesen pörkölt fás, érett szilvalekváros, narancslekváros, baracklekváros, kandírozott narancshéjas, sherrys, pörkölt fás, pörkölt dongás érzet emelkedik fel a páráiból. Alma kompót, pörkölt mogyoró és pörkölt mandula, kesudió, dió, majd csokoládé és karamell is előkerül az aroma rétegek közül. Fűszeres, szárított gyümölcsös és gyógynövényes további illatok zárják le a felderíthető rétegeket.

Íz: A Glenfarclas 21é Single Malt Scotch whisky 0,7 43% pDD megillatozása után végre magunkhoz vehetünk egy pici kezdő kortyot, amely rögtön a mennybe repít minket. Igazi íz-varázs ez az ital és a kortyai. Nagyon finom - ezzel kell kezdeni a jellemzését! Pont kellően édeskés és finoman eloszló füstösség van benne. Pörkölt malátás, ódon hordós, pörkölt fadongás, érett sherrys, barack és szilva valamint narancslekváros, aszalt szilvás, kicsit kompótos, barack gyümölcsös. Gyömbér, kókuszdió és fahéj, kakaó, csokoládé, némi szegfűszeg is ott lappang a többedik élvezetes kortyban. Selymes, lágy, de mégis élénk, bársonyos, jó italú whisky. Pörkölt mogyoró, pörkölt kávé és mandula bukkan fel a későbbiekben. Szárított gyümölcsök és gyógynövények zamata növeli az élvezeti értékét.

Lecsengés: Kellően nagyon hosszú, fűszeres, gyümölcsös, sherrys, lágy, selymes, bársonyosan tűnik tova. 

Szín: Sötét borostyán

Így próbáld ki a poharadban: Végy egy szép kristály, esetleg egy ólomkristály poharat, és 18-20°C-on, jól behűtve vagy kevés jéggel.

Ezt a palackot tedd ki az Ünnepi asztalra! Eggs!

Érdekesség:

„Hihetetlenül kerek whisky, felfrissít és elégedettséggel tölt el. Mindig másodikat kíván! Személyes kedvencem.” – írja George S. Grant, a Grant család hatodik generációjának tagja és cég elnöki székének várományosa.

Az óriási kínai piac mértékadói szerint is (The China Whisky Guide App, Stephen Notman) az egyik legjobb, hacsak nem a legjobb!95 pontot adtak neki a 100 maximumból. Így ez az ő értékmérőjük szerint Platina kategória!  

 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!