Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Matusalem Clásico rum 0,7 40%

matusalem_classico.jpg
matusalem_classico.jpg
Cikkszám: 2238
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2023-09-21
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 15 271 Ft / 1 l
Ár: 10 690 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 10690 Ft 10690

Termékismertető

Matusalem Clásico rum 0,7 40%

Angolul és kínaiul lásd alul; see English and Chinese below; 下面是英文和中文

ÉRDEKFESZÍTŐ TÖRTÉNELEM:

1872.-ben kelt életre a  Matusalem rum, Cuba világhírű rum márkája. Az 1950-es évekig a világ szinte minden tájáén ismerték a rumot. Ugyanekkor a kubai belföldi fogyasztásnak elvitte a felét csak ez az egy márka.

A Matusalem brand névéhez kötődik a legendás a „Spirit of Cuba” (Kuba lelke), és a Gran Reserva-hoz „A rumok konyakja” elnevezés. 1956-ban az alapító családot száműzték, a gyárat elvették, államosították. Családi viszályok miatt további problémák kerültek előtérbe, és a név elfeledése következett be.

Majd jött a csoda és 1997-ben Dr. Claudió Alvarez ( az alapító ükunokája) támasztotta fel a gyártást és ezen keresztül a nevet. A cég központja ma Miamiban székel. A gyártást elvitték  Santiago, Dominikai Köztársaságba. Itt találtak megfelelő talajt és a klíma is nagyon hasonló a kubaihoz. Mivel a receptúra meg volt, az alapanyagok ugyan olyan jók,- elhárultak az akadályok a márka feltámasztása előtt úgy, hogy a sarkalatos pontnak számító extra jó minőség sem szenvedett csorbát.

A termék érlelési eljárása a. „Sherry Solera” szisztéma. Ez egy keverési és érlelési technológia, amelyet rendszeresen a sherry, brandy és a bor készítése során alkalmaznak.
Effektíve hordósorokat raknak egymásra, amelynek során a frissen párolt italok a legfelső sorba kerülnek, a kész rumot pedig a legalsó sorból csapolják le, de úgy, hogy maximum a hordó tartalmának 1/3.-ig, melyet a felette lévő sorból visszapótolnak. Így a fiatalabb és erőteljes, tüzes rumok keveredve az idősebbekkel, különleges ízt és állandó minőséget adnak. Az érlelés természetesen tölgyfahordókban történik.
Érdekes tény az, hogy ennél a rumnál alkalmazták először ezt az eljárást, s ma is csak 6 rumnál használják a világon.

SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY:
,, A Matusalem Clasico rum egy csodálatos aranyszínű nedű, mely ellenállhatatlan színét 10 évig tartó érlelési eljárásának köszönheti. Ez a rum állandó ízt és minőséget tud garantálni. A Matusalem Clasico rum színe sötét sárga, mézre és rézre emlékeztető árnyalatokkal. Illata rendkívül melaszos, melyet egy krémes meleg fűszeresség kísér. Íze rendkívül lágy és kiegyensúlyozott, igazán kerek testes ital.

Így élvezd a poharadban: Ne bántsuk meg ezt a rumot azzal, hogy nem kóstoljuk meg tisztán, önmagában ! Kedves egészségedre !


 

Matusalem Clásico rum (0,7 40%)(Angol/English)

 

Interesting history: The Matusalem rum which is one of the most famous rum brands of Cuba, came to life in 1872. Until the 1950s, this brand was known almost all over the world. At the same time, only Matusalem rum covered the half of Cuba’s domestic rum consumption. The Matusalem brand is associated with the legendary “Spirit of Cuba”, and for Gran Reserva the name “Cognac of Rum”. In 1956, the founding family was exiled, and the factory was taken away and nationalized. Due to family conflicts, further problems came to the surface and the name became forgotten.

 

            Then in 1997, Dr. Claudió Alvarez (the great-grandson of the founder) revived the production, and of course the name of the brand. Today the company is headquartered in Miami, but the production takes place in Santiago, the Dominican Republic. The Dominican soil and climate are very similar to the Cuban conditions; hence it became the new home of the Matusalem rum. Since the traditional recipe was already given, the quality of the raw materials is the same, so all the obstacles have been removed before the resurrection of the brand, and even the extra high-quality remained on the same level.

 

            The maturation method is called the Solera system which is a blending and maturing technology that is regularly used in creating sherry, brandy, and wine. In this system, the rows of the barrels are stacked on top of each other, but the freshly steamed drinks are placed on the top of the row, and the finished drink is drained from the barrels of the bottom row, but up to a maximum of 1/3 of the content of the barrels. The missing quantity is replenished from the row above. Thus, the younger and more fiery rums mixed with the old and matured ones guarantee a special taste and a constant quality. Of course, the maturation takes place in oak barrels. It is an interesting fact, that this system was used firstly at Matusalem rum, and it is still used only at 6 kinds of rums across the world.

 

Professional evaluation: “The Matusalem Clásico rum (0,7 40%) rum is a wonderful golden nectar which gained its colour through the 10-year-long maturation process. This rum guarantees constant taste and quality too. The scent is full of the aromas of molasses which is complemented by a mild spiciness. The overall taste is a full-bodied, well-balanced, smooth, and creamy flavour-journey which is totally worth to discover.”

 

Consumption suggestion: It is not recommended to mix it with other ingredients.

 

Cheers!

 

 

 

马杜沙经典朗姆酒(07, 40%)

 

品名: Matusalem Clásico rum (0,7 40%)

 

有趣的历史和背景: 马杜沙朗姆酒是古巴最著名的朗姆酒品类。该酒厂成立于1872年,然后到1950年代为止,称得上本品牌在全球广为流传。与此同时,马杜沙朗姆酒占据了古巴国内朗姆酒消费量的一半。马杜沙朗姆酒与著名的” 古巴精神” 的名称相关,及马杜沙珍藏朗姆酒也拥有” 朗姆酒的干邑” 的名称。1956年,马杜沙的创始家族被流放了,然后该酒厂也被国有化了。由于家族之间的激烈矛盾,众多问题和困难浮出水面,因此马杜沙的名字被遗忘了。

 

1997年,Dr. Claudió Alvarez (创始人的曾孙)恢复了朗姆酒的生产和品牌的威信。目前该公司位于迈阿密,不过产地是多米尼加共和国的圣地亚哥。其原因在于多米尼加的土壤和热带气候与古巴的条件相似,产地的变为对本品的质量丝毫没有影响。整体来说,在本品的回复之前所有的障碍都被排除了,所以您可以品尝一下这款完美无瑕的朗姆酒。

 

陈酿的方法为索莱拉系统。在用于陈酿的仓库里,三四排木桶相互叠放。由于索莱拉系统的特殊性,装瓶的朗姆酒总是从最低的一排中取出,每次则是最多三分之一的含量。取出的酒被第二排的木桶等量取代,而第二排的木桶的等量则是被第三排的木桶等量代取的。木桶都不是完全密封的,以便木桶里的饮料与空气接触。因此在朗姆酒的表面上将形成一层酵母,为这款朗姆酒增添了一抹迷人的风味。目前全球一共6类朗姆酒以索莱拉系统为制造方法。

 

专业评价: 马杜沙经典朗姆酒(07, 40%)透着一种美妙绝伦的蜂蜜色。10的陈酿时间这才导致了那淡雅的色泽,也保证了恒定的口感和质量。酒气味而言,以甘蔗糖蜜的鲜甜为主,同时辛辣的妙味为衬托。口感仿佛是一种温柔的口腔探险,值得一试!

 

饮用建议: 这款朗姆酒不适用于混合鸡尾酒,建议单独饮用。

 

干杯!

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!