Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Catto's Blended Scotch whisky 0,7 40% pDD

cattos-blended-0,7.png
cattos-blended-0,7.png
1_1812.jpg
Cikkszám: 216
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2020-04-17
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 8 729 Ft / 1 l
Ár: 6 110 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 6110 Ft 6110

Termékismertető

Catto's Blended Scotch whisky 0,7 40% pDD

Származás: Skócia
Gyártó: Inverhouse
Alapanyag: Árpa, gabona

Érlelés: 12 fahordóban, kevert, azaz blended whisky

Illat: A Catto's Blended Scotch whisky 0,7 40% pDD kipárolgásai során azonnal érezzük a skót, kevert whisky jelleget. Kicsit füstös, édeskés, árpás-malátás, kelt tésztás, gabonás, tölgyfa hordós, tósztkenyeres, citrusos aromák kerülnek elő a pohárból. Tőzeges, de nem nagyon, kevés karamell és grapefruit felismerhető. Lágy és selymes a párája, de igen határozott száraz-fás utó zamatokkal. 

Íz: A Catto's Blended Scotch whisky 0,7 40% pDD ízeiben a többféle skót whisky összeházasításának a selymes, lekerekített, jól megérlelt aromáival találkozunk legelőbb. Árpamalátás, gabonás, édeskés-száraz, kissé csípős, picit fehérborsos, citrusos, grapefruitos zamatai vannak. A hordós nyugalom, a pince alacsony hőmérséklete és a szárított növényes jelleg egyaránt feltűnik úgy a 4-6. kortyban. 

Lecsengés: Közepesen hosszú, édes-száraz, malátás, selymes.

Szín: Borostyán sárgás

Így kóstold meg: Először 18-21 fokon a teljes íz megtapasztalása miatt. Aztán mehet hűtve vagy jéggel egy szép kristály whiskys pohárban.

Kínáld meg magad ma este, és lazulj el!  Eggs!

Érdekesség:

A Catto egyike a legrégebbi, legpatinásabb neveknek. Igazi történelem a Whisky márkanavek hosszú listájában.

A keverési kisérletezéseik akkor eredményeztek keresletet, amikor ez a folymat még ritka volt Skóciában a whisky gyártásban. Alapítója, James Catto nagyon nagy tudással bírt a finom italok előállításában. Maláta és más gabona whiskyket kevert Aberdeen városában.

James Catto keverési tudása, házasítási képessége révén, valamint a hajózás segítségével villámgyorsan a világ egyik luxus márkája lett, sok országban ismertté vált. 

Napjainkban a Catto’s pincemesterei és szakemberei ugyan ezt a tudást követik, illetve fejlesztik és adják tovább a jövő szakembereinek a lepárlón belül. 

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!