Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Pernod Absinthe gyógynövénypárlat 0,7 68%

pernod-absinthe.jpg
pernod-absinthe.jpg
Cikkszám: 2111
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2021-12-14
Egység: 0.7 lBruttó egységár: 29 343 Ft / 1 l
Ár: 20 540 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 20540 Ft 20540

Termékismertető

Pernod Absinthe gyógynövénypárlat 0,7 68%


Származás: Franciaország
Gyártó: Pernod Ricard
Alapanyag: Párlatok + fehér üröm + ánizs + egyéb ízesítő anyagok.


Érlelés: Áztatással és keveréssel, rázással 8-10 napon át, majd következik a szűrés.

Illat: Az Pernod Absinthe gyógynövénypárlat 0,7 68% illataiban alapvetően az ebbe a kategóriába tartozó italokhoz hasonlóan két fő aroma uralkodik. Az ánizs nagyon egyedi, mentaszerű aromája és a gyógynövényes fehér üröm. A magas alkohol nyilván nagy hatással van a végső zamatokra. Szárított gyógynövényes, szárított fűszernövényes, kissé keserű, széna-szerű zamata érdekes és különleges, a szárazság érzés furcsa a páráiban.  

Íz: Az Pernod Absinthe gyógynövénypárlat 0,7 68% a megkóstolásakor első benyomás az erős alkoholos íz, aztán a kesernyés zamat, majd az ouzo vagy raki-szerű, arra hasonlító íz hatás, maga a lényeg az ánizsos, mentolos, citrusos-jellegű aroma. Frissítő, élénkítő, nagyon különleges és speciális ízei nem a magas fokú élvezetekről szólnak az ízek területén.

Lecsengés: Érdekes, kesernyés, ánizsos, mentolos, alkoholos, porszerű-száraz érzést kelt.

Szín: Világos zöldes.

Koktélokhoz: Mindenki fantáziája szerint. 

Így kóstold meg: Végy egy kanalat, tégy bele cukrot, rá az Absinthe, gyújtsd meg és a karamellizálódott cukrot el kell keverni vízzel. Vagy nem kell meggyújtani, hanem lyukas kanálon lévő kockacukorra csepegtetünk nagyon hideg vizet, alatta pedig a pohár van, amely 1/3-ig van töltve Absitne-al. 

Kedves egészségedre!

Érdekesség, idézet:

"Már a bibliai idők óta kíséri az emberiséget a fehér ürömfű (Arthemisia Absinthium) kellemesen kesernyés, bár ellenállhatatlan íze, mely ennek a terméknek a fű alapanyaga. Már Plinius is mesélte, miszerint a kocsik versenye után a győztesnek egy pohár fehér ürömbort adtak, a győzelem keserű oldalát jelképezve.

A fehér ürömfüvet tartalmazó egyszerű ital receptje, mely valószínüleg doktor Ordinaire, Quinley elnevezésű francia kisváros katonai orvosától származik, melyet házvezetőnője, bizonyos Henriodné asszony örökölt. Ez a fenn nevezett hölgy indította el az italt hódító útján (bon extrait de absinthe) a 18. század második felében. Az ital folyamatosan nyerte el az emberiség elismerését, és a 19. század végén már teljesen uralta a Francia alkoholpiacot. A méregzöld színű ital nagy sikernek örvendett a bohémek világában, és ezt az úgynevezett divatirányzatot átvették egyéb nemzetek is. Párizs környékén a magasabb körökben teljesen eluralkodott az absinthe melletti baráti beszélgetés délidőben: zöld óra - heure verte"

VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!