Termékeink

Pannonhalmi Sauvignon Blanc 0,75 2013

pannonhalmi_sauvignon.jpg
Cikkszám: 206
2 590 Ft

termekismerteto

Pannonhalmi Sauvignon Blanc 0,75 2013


Származás: Magyarország
Gyártó: Pannonhalmi Apátsági Pincészet Kft.
Alapanyag: szőlő, bor, ( Saugvignon Blanc)


Érlelés: Acéltartályban érlelik.

Érdekesség a pincészet honlapjáról:

Az 1831. év tavaszán Szent Márton monostorába látogató Kazinczy Ferenc a már akkor is évszázadokra építkező hagyományos képet látta: a bencés monostor szőlőktől övezve békét és rendezettséget közvetít a “bölcsen és erővel munkálkodó kéz” nyomaként. A szabadság kínálta lehetőséggel élve múltat és jövőt egybe vetve akartunk bátran előre lépni, hittel ismét jövőt építeni, amikor sokak jóakaratával és segítségével új életre keltettük évezredes, kényszerből megszakadt bencés szőlő- és borkultúránkat. A szőlőtermelés és borászat a megújulás és megerősödés reménye, a Pannónia szőlőskertje c. kiállításunk pedig annak a tiszteletreméltó múltnak bemutatása, amelyhez méltók akarunk lenni.

Örömmel ajánlom kiállításunk katalógusát.

Várszegi Asztrik
főapát
Pannonhalma, 2004. július 11., Szent Benedek Ünnepén.

 

Illat: A Pannonhalmi Sauvignon Blanc 0,75 2013 illatairól az egzotikus gyümölcsök jutnak azonnal eszünkbe, persze az alap szólő gyümölcs mellett. Ananászos, mangós, citrusos, lime-os aromák lengik körül a kóstoló poharat és ajkat. Száraz, savai tekintetében finoman kalibrált, fűszeres, almás, barackos, körtés zamatúak a kipárolgásai. Selymes, élénk, bársonyos, friss, krémes. 

Íz: A Pannonhalmi Sauvignon Blanc 0,75 2013 is egy nagyszerű pannonhalmi fehérbor. Ízeire az alkotó szerint is az egzotikus, trópusi gyümölcsös ízek, zamatok, aromák a jellemzőek. Ananász és barack, alma és mangó, körte és narancs. Nos ez így furcsán hangzik, de még is igaz. Rétegekben szabadul ki a sokféle íz az italból. Jó húzása van, remek fröccsbor is, ami nagy érték. 

Lecsengés: Jó hosszú, almás-körtés, vaníliás, fűszeres, gyümölcsös.

Szín: Sárgás, kissé zöldes

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 7-12 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg!

Csuda jó bulit lehet a családod részére csapni, ha ilyen borokat teszel ki az asztalra! Eggs! 

 

Facebook

Ajánlott termékeink

Legfrisebb híreink

Főiskolásoknak – Egyetemistáknak

 A főiskolásoknak – egyetemistáknak (csak a 18 évet betöltötteknek ) saját diákigazolvány felmutatása esetén a nem akciós termékekből 4 % kedvezményt adunk italboltunkban.

  • Nemzeti Dohánybolt Régi trafikosként várjuk kedves vásárlóinkat a legszélesebb termékválasztékkal!
  • ARMAND DE BRIGNAC GOLDMagyarországi premier! Üzletünkben kapható a világ No. 1. Pezsgője az ARMAND DE BRIGNAC GOLD! armanddebrignac.com Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Koktélok