Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

A Ház Sárgamuskotály Törkölypálinkája 1,0 40%

a-haz-torkoly.png
a-haz-torkoly.png
Cikkszám: 2023
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2020-05-07
Egység: 1 lBruttó egységár: 8 510 Ft / 1 l
Ár: 8 510 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 8510 Ft 8510

Termékismertető

A Ház Sárgamuskotály Törkölypálinkája 1,0 40%


Származása: Magyarország
Lepárló: A Tokaj-hegyaljai Likőr- és Pálinkamanufaktúra
Alapanyag: Sárgamuskotály szőlő törköly

Illat: A Ház Sárgamuskotály Törkölypálinkája 1,0 40%  kipárolgása annak ellenére, hogy nem a gyümölcsből, hanem a törkölyből van, - igazán zamatos, virágos, akácos, kissé citrusos, tele van a karcosabb mag és héj illatokkal, aromákkal. Jól kiérezhető a szőlő alapgyümölcs és a muskotály semmihez sem hasonlítható illata. Pici mogyoró és dió is jelen van.

Íz: A Ház Sárgamuskotály Törkölypálinkája 1,0 40% első kitöltése és megkóstolásakor azonnal tudjuk, hogy ez egy karcosabb, keményebb, viaszos, szőlő héj és mag fanyarsággal és kevéske keserűseggel bíró remek ital. Édeskés is, de inkább száraz, zöldfűszeres, szőlő virágos, akác virágos és végül finoman eloszló muskotályos íz járja körbe a szájat. Határozottan mogyorós és diós. A kategóriája egyik legjobbja, frissít, feldob, örömet okoz.

Lecsengés: kellően hosszú, nyújtott, karcos, fanyar.

Szín: Átlátszó

Így kóstold meg: kispohárban 18-20 fokon vagy hűtve.

Legyen csodás napod, de ne légy egydül, amikor poharazgatsz! Eggs!

Érdekességek az alkotó tollából:

"Törkölypálinkánkat a sárgamuskotály szőlőből készülő bor előállításakor a szőlő préselése után visszamaradt törköly lepárlásából nyerjük. Érdekesség, hogy a törkölypálinka a legrégibb pálinkafajta, melyet előszeretettel fogyasztanak étkezés után is annak emésztést segítő hatása miatt. Meghonosodása a 15. századra tehető, a 17. században pedig már annyira elterjedt a főzése, hogy azt törvénnyel kellett szabályozni. Az 1950-es években az itthon előállított pálinkák 30%-a volt törköly.

A Tokaj Spirit sárgamuskotály törkölypálinka a karcossága miatt elsősorban a férfiak kedvenc itala. Nagy büszkeség számunkra, hogy a Pálinka Országkóstoló keretein belül a Pálinka Bíráló Bizottság négycsillagos pálinkakiválósággá minősítette nemes italunkat, melynek kihirdetésekor Fazekas Sándor Vidékfejlesztési Minisztertől vehettük át az erről szóló oklevelet. A bizottság az alábbi értékelést fűzte a törkölypálinkánkhoz:

"Viaszosan mézes illatú, szép héj- és magfanyarsággal fűszerezve. Gyönyörűen, fűszeresen pörkölt diós-mogyorós karakterrel rendelkezik. Viaszossága és markánsan kellemes magkaraktere a tokaji szőlők utánozhatatlan, de intenzív jellegét adja. Szép, csodálatosan harmonikus, változatos ízvilággal rendelkezik ez a törkölypálinka. Fogyasztását étkezés után, de "szivarpálinkának" is szívesen ajánljuk."VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!