Termékeink

Pannonhalmi Olaszrizling 0,75

1_1893.jpg
Cikkszám: 201
2 590 Ft

termekismerteto

Pannonhalmi Olaszrizling 0,75


Származás: Magyarország
Gyártó: Pannonhalmi Apátsági Pincészet Kft.
Alapanyag: szőlő, bor, ( Olaszrizling)


Érlelés: Acéltartályban érlelik.

Érdekesség a pincészet honlapjáról:

Az 1831. év tavaszán Szent Márton monostorába látogató Kazinczy Ferenc a már akkor is évszázadokra építkező hagyományos képet látta: a bencés monostor szőlőktől övezve békét és rendezettséget közvetít a “bölcsen és erővel munkálkodó kéz” nyomaként. A szabadság kínálta lehetőséggel élve múltat és jövőt egybe vetve akartunk bátran előre lépni, hittel ismét jövőt építeni, amikor sokak jóakaratával és segítségével új életre keltettük évezredes, kényszerből megszakadt bencés szőlő- és borkultúránkat. A szőlőtermelés és borászat a megújulás és megerősödés reménye, a Pannónia szőlőskertje c. kiállításunk pedig annak a tiszteletreméltó múltnak bemutatása, amelyhez méltók akarunk lenni.

Örömmel ajánlom kiállításunk katalógusát.

Várszegi Asztrik
főapát
Pannonhalma, 2004. július 11., Szent Benedek Ünnepén.

 

Illat: A Pannonhalmi Olaszrizling 0,75 megillatozása egyben azt jelenti, hogy ebben a régióban a legnagyobb termőterületű fajtát ismerjük meg. Üde, friss, sokoldalú páráiban összetett aroma rétegek találhatóak meg. Gyümölcsös, szőlős, boros, kissé mézes, datolyás zamatai érdekes összhangot alkotnak. Selymes, bársonyos, száraz és nem karcos. 

Íz: A Pannonhalmi Olaszrizling 0,75 egy a kategóriájában remek fehérbor. Ízeiben minden fajtajelleg benne van. Gyümölcsös, friss, ropogós, száraz, de nem fanyar. Némi méz és csipetnyi fahéj is benne van a szőlős, boros, kissé cédrusos fő zamatokban. Némi vanília, citromfű és citrusok héjának a zamata teszi még élvezetesebbé. A szódát nagyon birja, így kiváló fröccsnek is. 

Lecsengés: Jó hosszú, fahéjas, gyümölcsös, kissé zöldfűszeres.

Szín: Sárga.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 7-12 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg!

Dobd fel a ma esti bulidat egy remek palack ilyen borral! Eggs! 

 

Facebook

Legfrisebb híreink

Főiskolásoknak – Egyetemistáknak

 A főiskolásoknak – egyetemistáknak (csak a 18 évet betöltötteknek ) saját diákigazolvány felmutatása esetén a nem akciós termékekből 4 % kedvezményt adunk italboltunkban.

  • Nemzeti Dohánybolt Régi trafikosként várjuk kedves vásárlóinkat a legszélesebb termékválasztékkal!
  • ARMAND DE BRIGNAC GOLDMagyarországi premier! Üzletünkben kapható a világ No. 1. Pezsgője az ARMAND DE BRIGNAC GOLD! armanddebrignac.com Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Koktélok