Termékeink

Vylyan KSZÍ gyöngyözőbor 0,75

vylyan_kszi.jpg
Cikkszám: 145
2 090 Ft

termekismerteto

Vylyan KSZÍ gyöngyözőbor 0,75

Származás: Magyarország, Villány
Gyártó: Vylyan Pincészet
Alapanyag: szőlő, vörösbor, Pinot Noir


Érlelés: Préseletlenül, hűtött tartályban, széndioxid hozzáadásával.

Érdekesség: A gyöngyözőbor kevesebb széndioxidot tartalmaz, mint a habzóbor - ez a különbség.

Illat: A Vylyan KSZÍ gyöngyözőbor 0,75 Pinot Noir szőlőre épül. Pattogó hangok hallatszanak a palack felbontásakor, a szénsavas jelleg csak előnyére válik az azonnal érzékelhető, friss, mezei és gyümölcsfa virágos, akácvirágos, cseresznyevirágos egzotikus és trópusi gyümölcsös illatoknak.  Friss, ropogós, élénk savak, remek gyümölcsösség társul az eleve pezsgőszerű indításhoz. Kékszőlő gyümölcs, málna, cseresznye, szamóca, grapefruit, narancs zamata csalogat.  

Íz: A Vylyan KSZÍ gyöngyözőbor 0,75 egy Pinot Noir szőlőből készült különleges ital. Jellemzője, hogy magas szénsavtartalam és a savai egy icipicit csípős, csiklandós, champagne-szerű érzést kölcsönöznek az italnak már a legelső kortyban. Nagyon intenzívek a gyümölcsös aromái, mert az önnön savassága és a szénsav együtt rendkívül gyorsan közvetíti a széles spektrumú gyümölcs-koszorút: szamóca, kékszőlő gyümölcs, cseresznye, meggy, grapefruit, málna és csipkebogyó rétegek kerülnek elő. Frissítő, élénkítő, ropogós, eleven italt ismerhetünk meg.  

Lecsengés: Rövid, parfümös, nektáros, illatosan üde, gyümölcsös.

Szín: Mélyen rózsaszínes.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 7-12 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.  

Próbáld ki frissítőként, akár melegben akár a kandalló tüze mellett ezt az érdekes bor alkotást! Eggs! 

 

Borok osztályozása a cukortartalom szerint:

Száraz: Kisebb, mint 4 g/l. A bor cukortartalma kevesebb, mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.

Félszáraz: 4-12 g/l között. A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.

Félédes: 12-45 g/l között.

Édes: Több, mint 45 g/l.


Facebook

Ajánlott termékeink

Legfrisebb híreink

Főiskolásoknak – Egyetemistáknak

 A főiskolásoknak – egyetemistáknak (csak a 18 évet betöltötteknek ) saját diákigazolvány felmutatása esetén a nem akciós termékekből 4 % kedvezményt adunk italboltunkban.

  • Nemzeti Dohánybolt Régi trafikosként várjuk kedves vásárlóinkat a legszélesebb termékválasztékkal!
  • ARMAND DE BRIGNAC GOLDMagyarországi premier! Üzletünkben kapható a világ No. 1. Pezsgője az ARMAND DE BRIGNAC GOLD! armanddebrignac.com Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Koktélok