Termékeink

Vylyan Rizling Cuvée 0,75

vylyan_rizling.jpg
Cikkszám: 144
1 360 Ft

termekismerteto

Vylyan Rizling Cuvée 0,75

Származás: Magyarország, Villány
Gyártó: Vylyan Pincészet
Alapanyag: szőlő, Olasz és Rajnai Rizling, - Cuvée


Érlelés: tartályban.

Illat: A Vylyan Rizling Cuvée 0,75 illataiban az erjesztéséből fakadó kiemelkedően friss szőlő gyümölcsösség a meghatározó az első másodpercben a kipárolgása megillatozásakor. Golden alma, egres, vilmos körte, kevés barack, kicsi mangó és banán, grapefruit zamata keveredik az élénk fanyar savakkal. Van benne kicsi akácméz, csipetnyi fahéj, fehérbors, citromfű. Páráiban a selymesség és az üdeség uralkodik. 

Íz: A Vylyan Rizling Cuvée 0,75 káprázatosan friss, ropogós illatai után jellemző a meglepően fris szőlő aroma, mint gyümölcs aroma. Mellete a teljesen jellegzetes fanyar savasság, a golden alma, körte, barack, grapefruit, lime, mandarin, mangó, sárgadinnye zamatai örvendeztetik meg a kiváncsi ajkakat. Frissességet és élénkséget tapasztalunk a kortyokban. Kiváló fröccsök keverhetőek belőele. 

Lecsengés: Közepesen hosszú, intenzíven gyümölcsös, mézes, mazsolás, fűszeres.

Szín: Halványabb sárga.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 7-12 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.  

Csak a friss, kicsit fanyar fröccsökkel foglalkozz ma este! Eggs! 

 

Borok osztályozása a cukortartalom szerint:

Száraz: Kisebb, mint 4 g/l. A bor cukortartalma kevesebb, mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.

Félszáraz: 4-12 g/l között. A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.

Félédes: 12-45 g/l között.

Édes: Több, mint 45 g/l.


Facebook

Ajánlott termékeink

Legfrisebb híreink

Főiskolásoknak – Egyetemistáknak

 A főiskolásoknak – egyetemistáknak (csak a 18 évet betöltötteknek ) saját diákigazolvány felmutatása esetén a nem akciós termékekből 4 % kedvezményt adunk italboltunkban.

  • Nemzeti Dohánybolt Régi trafikosként várjuk kedves vásárlóinkat a legszélesebb termékválasztékkal!
  • ARMAND DE BRIGNAC GOLDMagyarországi premier! Üzletünkben kapható a világ No. 1. Pezsgője az ARMAND DE BRIGNAC GOLD! armanddebrignac.com Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Koktélok