Termékeink

Vylyan Pinot Noir 0,75

vylyan_pinot_noir.jpg
Cikkszám: 143
4 575 Ft

termekismerteto

Vylyan Pinot Noir 0,75

Származás: Magyarország, Villány
Gyártó: Vylyan Pincészet
Alapanyag: szőlő, vörösbor,  Pinot Noir


Érlelés: Fahordóban, de a palackban is érik még.

Illat: A Vylyan Pinot Noir 0,75 vörösbor egy bor-szépségideál megtestesítője, nevezetesen a fűszeres-gyümölcsös-gyönyörű tanninos és még is könnyed vörösboré. Ebben az itókában mindez jelen van. Csodás tanninok, még jobb savak - mindez már az illataiból kiszűrhető. Nagyszerű gyümölcs zamatok, kiváló aszalvány aromák. Édeskés krémes fűszerek jelenléte is egyértelmű. 

Íz: A Vylyan Pinot Noir 0,75 vörösbor első belekortyolása előtt adjunk neki - az illatozás jogán is - pár percet, hogy megmutathassa önmagát. A savak és a tanninok a cukorral együtt már is harmóniát mutatnak. Fekete cseresznye, fekete ribizli, kék áfonya, kékszilva, kandírozott kékszilva, szilvalekvár, szamóca, meggy, málna, csipkebogyó, gránátalma, grapefruit érezhető nagyszerű zamataiban. Kakós, kávés, pörkölt fadongás, tósztos, csokis aromák növelik az érzéki örömöket. Selymes, bársonyos, nagyon jó húzású itóka.   

Lecsengés: Közepesnél jóval hosszabban engedi el a fűszeres, gyümölcsös, aszalványos aromákat.

Szín: Mély vörös.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 12-18 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.  

Ha ma ünnepelni akarsz, vagy a gőzt kiereszteni, akkor ez a Te borod! Eggs! 

 

Borok osztályozása a cukortartalom szerint:

Száraz: Kisebb, mint 4 g/l. A bor cukortartalma kevesebb, mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.

Félszáraz: 4-12 g/l között. A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.

Félédes: 12-45 g/l között.

Édes: Több, mint 45 g/l.


Facebook

Legfrisebb híreink

Főiskolásoknak – Egyetemistáknak

 A főiskolásoknak – egyetemistáknak (csak a 18 évet betöltötteknek ) saját diákigazolvány felmutatása esetén a nem akciós termékekből 4 % kedvezményt adunk italboltunkban.

  • Nemzeti Dohánybolt Régi trafikosként várjuk kedves vásárlóinkat a legszélesebb termékválasztékkal!
  • ARMAND DE BRIGNAC GOLDMagyarországi premier! Üzletünkben kapható a világ No. 1. Pezsgője az ARMAND DE BRIGNAC GOLD! armanddebrignac.com Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Koktélok