Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Vylyan Bogyólé 0,75 2022

vylyan-bogyole-2022.jpg
%Akció
vylyan-bogyole-2022.jpg
Cikkszám: 138
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2023-03-21
Egység: 0.75 lBruttó egységár: 2 539 Ft / 1 l
Ár: 2 240 Ft
Akciós ár:
-15% 1 904 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 1904 Ft 1904

Termékismertető

Vylyan Bogyólé 0,75 2022

Származás: Magyarország, Villány
Gyártó: Vylyan Pincészet
Alapanyag: szőlő, vörösbor


Érlelés: Nagy Korr acéltartályokban, reduktív módon.

Érdekesség az alkotó tollából: " Minden évben várjuk az újborok lendületét, hogy jókedvűen nyissuk az új évjárat kapuját! A BOGYÓLÉ, a villányi lankák „bozsoléja”, az évjárat első vörösbora a franciaországi Beaujolais Nouveau [bozsolé] borkészítési hagyományait követve készül. Maga a bor a bogyón belül születik, majd robban életre. Erre utal a „Bogyólé” elnevezés is."

Illat:A Vylyan Bogyólé 0,75 2022 vörösbor az alkotója szerint egy olyan új bor, amelyben dús banános, puncsos, piros húsú és piros bogyós édes, nektáros finom gyümölcsök illatai örvendeztetik meg a szimatoló orrot. Intenzív savak, remek cukor egyensúly van benne, plusz szénsav is (!) Selymes, élénkítő, friss, ropogós zamatai jelennek meg a páráiban. 

Íz: A Vylyan Bogyólé 0,75 2022 vörösbor ízeiben a rendkívüli, kirobbanó, azonnal eluralkodó piros ribizlis, meggyes, cseresznyés, puncsos, banános mangós zamatok szinte letaglózzák a kiváncsi ajkakat. Savai-maradék cukor pont úgy jó, ahogyan kialakult. Ehhez jön a benne lévő természetes szénsav jó íze, ami a speciális erjesztés eredménye. Bársonyos, frissítő és élénkítő hatású, finom itóka. Icipici kávés-kakaós jegyek is színesítik az élvezhető ízeket. Még szódával keverve is remek ital.

Lecsengés: Rövid, intenzív, friss, gyümölcsös.

Szín: Élénk világos piros.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 7-18 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.  

Örvendeztesd meg a Családodat ezzel az itókával a Vasárnapi ebédnél! Eggs! 

 

Borok osztályozása a cukortartalom szerint:

Száraz: Kisebb, mint 4 g/l. A bor cukortartalma kevesebb, mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.

Félszáraz: 4-12 g/l között. A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.

Félédes: 12-45 g/l között.

Édes: Több, mint 45 g/l.


VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!