Villányi Olaszrizling 0,75 Gere T.
Termékismertető
Villányi Olaszrizling 0,75 Gere T.
Származás: Magyarország, Villány
Gyártó: Gere T. Pincészet
Alapanyag: szőlő, bor, Olaszrizling
Érlelés: Reduktív módon, fémkádakban készül.
Illat: A Villányi Olaszrizling 0,75 Gere T. fehérbor megerjesztése és érlelése abból a célból reduktív, hogy minél több eredeti gyümölcsös zamat maradjon frissen benne. Ez messzemenően sikerült. Déli gyümölcsös, mangós, banános, grapefruitos, lime-os aromái nagyon jók. Mellette a vilmos körte és az alma jelenik meg nagyon határozottan. Savai frissek, könnyedek, élénkítőek. Mazsola, enyhe fahéj, némi édeskömény illatozik benne.
Íz: A Villányi Olaszrizling 0,75 Gere T. fehérbor ízei emlékeztetnek egy mediterrán gyümölcspiac kevert illataira-ízeire, de mégjobban egy vegyes gyümölcstáléra, benne természetesen mango, banán, mandarin, narancs szeletekkel. Kicsit fahéjas, mazsolás, cédrusos, körtés, almás, picit citromfüves. Nem hiányzik a szőlő alap gyümölcs, kicsi sárgabarack sem. Selymes, bársonyos, jó italú borról van szó, remek fröccs keverési lehetőséggel.
Lecsengés: Közepesnél hosszabb, déli gyümölcsös, körtés, almás, mazsolás.
Szín: Szép világos sárga.
Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 7-12 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.
Keverj remek fröccsöket ma este a kompániának! Eggs!
Borok osztályozása a cukortartalom szerint:
Száraz: Kisebb, mint 4 g/l. A bor cukortartalma kevesebb, mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.
Félszáraz: 4-12 g/l között. A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.
Félédes: 12-45 g/l között.
Édes: Több, mint 45 g/l.
Vélemények
Én is értékelek »