Kedves Látogatók, az Italszaküzletünk mellett lehetőségetek van a Golden Drinks Webshop igénybevételére Magyarország teljes területén!

Villányi Cab.Sauv. Válogatás 0,75 Gere T.& Zs.

geret_cab_sauv_val.jpg
geret_cab_sauv_val.jpg
Cikkszám: 1271
Felvéve: 2014-03-26
Módosítva: 2021-12-21
Egység: 0.75 lBruttó egységár: 7 093 Ft / 1 l
Ár: 5 320 Ft
+ - Kosárba
Ár összesen: 5320 Ft 5320

Termékismertető

Villányi Cab.Sauv. Válogatás 0,75 Gere T.& Zs.

Származás: Magyarország, Villány
Gyártó: Gere Tamás Pincészet
Alapanyag: szőlő, bor, Cabernet Sauvignon


Érlelés: 18 hónapon át 500 literes magyar, 225 literes magyar-amerikai tölgyfahordókban 20 %-ban új töltésű, 80 %-ban második töltésű hordókban.

Illat: A Villányi Cab.Sauv. Válogatás 0,75 Gere T.& Zs. 2011. évjárat egy nagyon komoly vörösbort hozott. Ennek a vörösbornak a megillatozásakor a villányi jellegzetességek igen jelentősen kiemelkednek - tökéletes sav-tannin-maradék cukor arány. Aztán a nagyon gazdag aroma rétegezettsége a sokféle gyümölcs aromának, amelyek a páráiban jelen vannak. Ráadásként a hosszú, különböző tölgyfahordós érlelés. Ha részleteiben elemezzük, akkor kiemelkedő a kékszőlő gyümölcsös, kékszilvás, kékszilvalekváros, áfonyás, cseresznyés, meggyes, kissé fanyar zamat halmaz.

Íz: A Villányi Cabernet Sauvignon 0,75 Gere T. 2011.-es száraz vörösbor kiöntése is várakozással tölti el a kóstolót - főleg mivel ismeri már az illatokat. Az ízeiben a csersav, tannin mint savbázis remek, nem is hagy kívánnivalót maga után. Kissé fanyar-száraz ízeket tapasztalunk, amiben benne van a rengeteg gyümölcs, fűszer, aszalvány. Első a kékszőlő-hordódonga-kávé és kakaó aroma együttes. Aztán előjön a kékszilva, a kékszilvalekvár, piros ribizli, fekete szeder, majd a fahéj és a pörkölt kókusz, gyümölcs aszalványok, - füge, datolya, mazsola. 

Lecsengés: Jó hosszú, szép sav-tannin-fűszer végződéssel, kakaós végződéssel.

Szín: Mélyen vörös.

Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 12-18 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.  

Örvendeztesd meg a közvetlen Családodat, és bonts fel egy palackkal ebből a szép borból! Eggs! 

 

Borok osztályozása a cukortartalom szerint:

Száraz: Kisebb, mint 4 g/l. A bor cukortartalma kevesebb, mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.

Félszáraz: 4-12 g/l között. A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.

Félédes: 12-45 g/l között.

Édes: Több, mint 45 g/l.


VéleményekEddigi értékelések: 0

Én is értékelek  »

Add meg a neved!
Írd le hogy mi az ami nem tetszik!
Írd le a véleményed!
Add meg az ellenőrzőkódot!
Ellenőrzés
Még nincsenek vélemények ehhez a termékhez!