Villányi Kadarka 0,75 Gere T. (limitált)
Termékismertető
Villányi Kadarka 0,75 Gere T. (limitált)
Származás: Magyarország, VillányGyártó: Gere T. Pincészet
Alapanyag: szőlő, bor, Kadarka
Érlelés: 6 hónapig 225 literes hordókban. ( Kopár dűlőben)
Illat: A Villányi Kadarka 0,75 Gere T. (limitált) gőzeiben a lágy savasság és a nagyon szépen érett tanninok találhatóak, de még is érezhető benne egy kis "tüzesség" ami nagyon jót tesz ennek az italnak már a páráiban is. Kiváló gyümölcsösség, remek, finoman eloszló fűszeresség a karakterisztikus erre a nagyon régi magyar borfajtára. Selymes, bársonyos, nagyon csodás kipárolgású ital.
Íz: A Villányi Kadarka 0,75 Gere T. (limitált) vörösbor ízei kiemelkedőek! Száraz, selymes, bársonyos, komoly savakkal és tanninokkal. Kissé csípős, tüzes, füstös. Gyümölcsök tekintetében megérezhető a fekete szeder, fekete ribizlis, kék áfonya, kökény, kékszilva, szamóca és a fekete cseresznye. Fahéj, kávé, kakaó, karamell is jelen van az ízek rétegeiben. Kevés kandírozott szilva, szilvalekvár, mazsola aroma emeli a minőségét és az ihatóságát.
Lecsengés: Közepesnél jóval hosszabb, nagyon gyümölcsös, tüzes, hordós.
Szín: Mélyen, sötéten vörös.
Így kóstold meg: Végy egy szép kristály poharat, majd 12-18 fokon lassan kortyolgatva ízleld meg.
Vendégeld meg az egész Családot pár palackkal! Eggs!
Borok osztályozása a cukortartalom szerint:
Száraz: Kisebb, mint 4 g/l. A bor cukortartalma kevesebb, mint 4 g/l vagy legfeljebb 2 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett, titrálható savtartalmat, de legfeljebb 9 g/l lehet.
Félszáraz: 4-12 g/l között. A bor cukortatalma 4-12 g/l között van vagy legfeljebb 4 g/l-rel haladja meg a borkősav g/l-ben kifejezett titrálható savtartalom kétszeresét, de legfeljebb 18 g/l.
Félédes: 12-45 g/l között.
Édes: Több, mint 45 g/l.
Vélemények
Én is értékelek »