Termékeink

Szovjetszkoje Igrisztoje Rosé pezsgő 0,75

szovjetszkoje_rose.jpg
Cikkszám: 119
800 Ft

termekismerteto

Szovjetszkoje Igrisztoje Rosé pezsgő 0,75

 

Származás: Magyarország
Gyártó: Royal Sekt Kft.
Alapanyag: Szőlő, Kékfrankos
Érlelés: Hagyományos
Alkohol tartalom: 11,5  % vol


Érdekesség: Az Orosz Cári Birodalomban az uralkodó család az 1600-as évektől megkedvelte, gyártatta, importálta a pezsgőt, elsősorban Franciaországból. Az 1800-as évek második felétől Oroszországban több helyen elindult a pezsgőgyártás.

Hazánkban licenszjogok alapján 1991.-től gyártanak Szovjetszkoje Igrisztoje pezsgőt,- jelenleg a Royal Sekt Kft.-ben.

Ez a gazdasági társaság 100 %-ban magyar tulajdonú, és ugyan ilyen arányban csak magyar alapanyagokat használ fel. Európa egyik legnagyobb ilyen jellegű cége. Dicséretes módon a kisebb szőlő és bortermelő gazdák tevékenységét is összefogja. Elődje az Izsáki Gazdaság volt, ezért is az Izsáki Sárfehér magyar szőlőfajtát részesítik előnyben, (Ma Arany Sárfehér ) a rozé pezsgő esetében a Kékfrankost.

Illat: A rozé változat minden sallang nélküli, egyszerű, de nagyon klassz kipárolgásokkal bír, az érlelése során remek aroma arányok alakultak ki. Az első illat amit érzünk hasonlít nagyon egy vegyes virág-rózsa-tulipán jellegű kompozícióra. A kékfrankos szőlő és alapbor finom kékszilvás, meggyes, ribizlis aromája nagyszerűen kelti fel az érdeklődésünket a konkrét kóstolásra. 

Íze: A Szovjetszkoje Igrisztoje egy olyan rozé, amelyet érdemes kipróbálni. Kellemes italú, kifejezetten jó húzású olyan pezsgő, amelyben a kékfrankos szőlő és az alapbor, a különböző piros gyümölcsök ízei megjelennek és szép elegyet alkotnak. A meggy, málna, cseresznye nagyon finom és a fahéjas fűszeresség ezt tovább növeli. 

Lecsengés: Közepesen hosszú, illatos, virágos, gyümölcsös.

Szín: Világos pirosas-rózsaszín

Így kóstold meg a poharadban: Szép – ha lehet kristály – Pezsgős pohárban és kizárólag behűtve 8-10 fokra.

Legyen ma egy jó napot, kedves egészségedre !

 

Facebook

Ajánlott termékeink

Legfrisebb híreink

Főiskolásoknak – Egyetemistáknak

 A főiskolásoknak – egyetemistáknak (csak a 18 évet betöltötteknek ) saját diákigazolvány felmutatása esetén a nem akciós termékekből 4 % kedvezményt adunk italboltunkban.

  • Nemzeti Dohánybolt Régi trafikosként várjuk kedves vásárlóinkat a legszélesebb termékválasztékkal!
  • ARMAND DE BRIGNAC GOLDMagyarországi premier! Üzletünkben kapható a világ No. 1. Pezsgője az ARMAND DE BRIGNAC GOLD! armanddebrignac.com Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Koktélok