Termékeink

Szovjetszkoje Igrisztoje száraz pezsgő 0,75 11,5%

szovjetszkoje_szaraz.jpg
Cikkszám: 118
800 Ft

termekismerteto

Szovjetszkoje Igrisztoje száraz pezsgő 0,75 11,5%

 

Származás: Magyarország
Gyártó: Royal Sekt Kft.
Alapanyag: Szőlő, többféle, Cserszegi Fűszere, Furmint
Érlelés: Hagyományos
Alkohol tartalom: 11,5  % vol


Érdekesség: Az Orosz Cári Birodalomban az uralkodó család az 1600-as évektől megkedvelte, gyártatta, importálta a pezsgőt, elsősorban Franciaországból. Az 1800-as évek második felétől Oroszországban több helyen elindult a pezsgőgyártás.

Hazánkban licenszjogok alapján 1991.-től gyártanak Szovjetszkoje Igrisztoje pezsgőt,- jelenleg a Royal Sekt Kft.-ben.

Ez a gazdasági társaság 100 %-ban magyar tulajdonú, és ugyan ilyen arányban csak magyar alapanyagokat használ fel. Európa egyik legnagyobb ilyen jellegű cége. Dicséretes módon a kisebb szőlő és bortermelő gazdák tevékenységét is összefogja. Elődje az Izsáki Gazdaság volt, ezért is az Izsáki Sárfehér magyar szőlőfajtát részesítik előnyben. (Ma Arany Sárfehér )

Illat: Óriási hagyománnyal bír ez az eredetileg orosz, márkás, finom pezsgő, és erre rámutatnak a nagyon kellemes kipárolgásai, kvázi visszaigazolják régi, nagy hírét. Friss, szép, apró buborékokban gyöngyöződik. Az egyik olyan pezsgő, amelynek az első aromája a szőlő, a szőlő mint gyümölcs. Utána körte, zöld alma érződik.

Íze: A Szovjetszkoje Igrisztoje száraz pezsgő első ízei szép, kellemes, frissítő, az életkedvet felpezsdítőek. A szőlő íze, a zöld alma, szilva és körte aromája jól illenek egymáshoz, és persze alkotnak magasfokú íz-élményt. Mindenképpen nagyon jó italú, jó húzású ez a pezsgő. Árérték arányban is megfelelő vásárlási célt adja.

Lecsengés: Közepesen hosszú, nagyon száraz, gyümölcsös, savas.

Szín: Világos sárga, fehér

Így kóstold meg a poharadban: Szép – ha lehet kristály – Pezsgős pohárban és kizárólag behűtve 8-10 fokra.

Pohárra fel, eggs !

 

Facebook

Legfrisebb híreink

Főiskolásoknak – Egyetemistáknak

 A főiskolásoknak – egyetemistáknak (csak a 18 évet betöltötteknek ) saját diákigazolvány felmutatása esetén a nem akciós termékekből 4 % kedvezményt adunk italboltunkban.

  • Nemzeti Dohánybolt Régi trafikosként várjuk kedves vásárlóinkat a legszélesebb termékválasztékkal!
  • ARMAND DE BRIGNAC GOLDMagyarországi premier! Üzletünkben kapható a világ No. 1. Pezsgője az ARMAND DE BRIGNAC GOLD! armanddebrignac.com Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Koktélok