Termékeink

Szovjetszkoje Igrisztoje édes pezsgő 0,75 11%

szovjetszkoje_édes.jpg
Cikkszám: 117
800 Ft

termekismerteto

Szovjetszkoje Igrisztoje édes pezsgő 0,75 11%

 

Származás: Magyarország
Gyártó: Royal Sekt Kft.
Alapanyag: Szőlő, többféle, Cserszegi Fűszere, Furmint
Érlelés: Hagyományos
Alkohol tartalom: 11,5  % vol


Érdekesség: Az Orosz Cári Birodalomban az uralkodó család az 1600-as évektől megkedvelte, gyártatta, importálta a pezsgőt, elsősorban Franciaországból. Az 1800-as évek második felétől Oroszországban több helyen elindult a pezsgőgyártás.

Hazánkban licenszjogok alapján 1991.-től gyártanak Szovjetszkoje Igrisztoje pezsgőt,- jelenleg a Royal Sekt Kft.-ben.

Ez a gazdasági társaság 100 %-ban magyar tulajdonú, és ugyan ilyen arányban csak magyar alapanyagokat használ fel. Európa egyik legnagyobb ilyen jellegű cége. Dicséretes módon a kisebb szőlő és bortermelő gazdák tevékenységét is összefogja. Elődje az Izsáki Gazdaság volt, ezért is az Izsáki Sárfehér magyar szőlőfajtát részesítik előnyben. (Ma Arany Sárfehér )

Illat: Nagy hagyományú, márkás italok közül ezt a pezsgőt nagyon sokan ismerik fel a gyöngyöző, szép, savas, édeskés, virágos illatairól. Benne van a tradíció, a sokak által emlékezetes aroma - özön. Kiváló kipárolgásai méltán tették ennyire közkedveltté ezt az orosz eredetű finom pezsgőt. 

Íze: A Szovjetszkoje Igrisztoje édes pezsgő nyilván a szőlő, a barack, a körte és a mangó, kivi ízeinek a rétegeit hordozza, tárja elénk a kóstoló pohárból. Nagyon szépen lekerekített olyan ital, amelyet elsősorban az édesszájúak kedvelnek. Frissítő, élénkítő hatása nem kérdéses. Érlelése során kialakult aromái említésre méltóan lágyak, selymesek.

Lecsengés: Közepesen hosszú, kifejezetten édes, gyümölcsös, kissé fűszeres.

Szín: Világos sárga, fehér

Így kóstold meg a poharadban: Szép – ha lehet kristály – Pezsgős pohárban és kizárólag behűtve 8-10 fokra.

Légy udvarias, először a hölgyeknek tölts................aztán pohárra fel és eggs !

 

Facebook

Legfrisebb híreink

Főiskolásoknak – Egyetemistáknak

 A főiskolásoknak – egyetemistáknak (csak a 18 évet betöltötteknek ) saját diákigazolvány felmutatása esetén a nem akciós termékekből 4 % kedvezményt adunk italboltunkban.

  • Nemzeti Dohánybolt Régi trafikosként várjuk kedves vásárlóinkat a legszélesebb termékválasztékkal!
  • ARMAND DE BRIGNAC GOLDMagyarországi premier! Üzletünkben kapható a világ No. 1. Pezsgője az ARMAND DE BRIGNAC GOLD! armanddebrignac.com Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Koktélok